Düzcem İçin Yanlış Teşhis

İşimiz gereği her kesimden insanlarla tanışmak ve görüşmek imkanımız oluyor. Bu tanışma as ve üst kademedeki bürokratlarla da oluyor.

Geçen ay yeni tayin olan bürokratımız sağ olsun lar bizi tercih etmişler. Kendilerine evlerinin ihtiyaçları olan mobilyalardan sattık.

Bize Düzce mize hizmet için gelen iyi niyetli büyüklerimiz ve bürokratlarımızdan kar etmeyi düşünmeyiz ürünlerimizi maliyetine veririz. Zira onlar gecesini gündüzünü Düzce mizin huzuru için harcamaktadırlar.

VERMEDEN ALMAK YARADANIMIZA MAHSUSTUR.

Sayın bürokratımız ürünlerini seçerken telefonu çalar.Geldikleri yöreden yakın arkadaşı aramaktadır. Aralarındaki konuşmada Düzcedeki olaylardan ve asayişten bahsedilir. olayların çokluğundan kendilerine ve işlerine zaman olmadığından yakınılır.

Yerden göğe kadar haklıdırlar.Sayın büyüğümüz Düzce mize yeni geldiniz.Hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Ben 70 küsür yıldır bu memleketin ekmeğini yemiş,suyunu içmiş,niğmetlerinden yararlanmış,güzel günlerini de çilelerini de yaşamış sade bir vatandaşım.

Sizlere Düzcenin geçmişinden bahsedip Düzce hakkındaki tahlillerinizi ona göre yapmanızı rica deceğiz.

Düzce miz Dünyanın en güzel bölgesinde toprağı verimli ulaşımı son derece kolay denizi,gölleri,ormanları,yaylaları ve herşeyden önce dürüst, çalışkan,mert, delikanlı insanıyla tanıyınca bırakıp gidemeyecek cennet köşesi.

Diyeceksiniz ki öyleyse bu kadar olay neden.Anlatalım efendim.

Güzelin düşmanı çok olur.Bu kadar güzelliklerin olduğu yere göçte çok oluyor.

Memleketinde düşmanı olan,vukuatı olan problemi olanlar tabiri caizse İPİNİ KOPARANLAR yıllardır Düzcemize geliyor.

Atalarımız Aç köpek fırın yıkar demişler.Olayların bu kadar artmasının sebebi budur.

Sayın bürokratımız sivil kıyafetle yerli esnafımızı ve aileleri gezin göreceksiniz DÜZCENİN DELİKANLILARIN HARMAN YERİ olduğunu.

Adımız yıllarca kötüye çıktıysa bunun sebebi ÖZ DÜZCELİLER değildir.

Bir sepet elmada üç beş kurt çürük çıkabilir.

Halkımızla,bürokratımızla,emniyetimiz,jandarmamızla kurtları haşaratları temizleyeceğiz inşaallah.Yeterki birbirimize güvenelim Düzceyle irtibatı koparmayalım.

Önceki yazılarımızda da şöyle demişiz.Düzcemin çektiği çilelerden çaresizlerden kabuslu ve karakışlardan sonra inşaallah baharına uiaşması yakındır.

Yeterki Düzceliler geçmişten ders alalım.Eski kırgınlık ve dargınlıkları unutalım.El ele gönül gönüle verelim.Düzcemizi el birliğiyle onaralım.puroblemlerimizi mantık yoluyla çözelim.

Biran önce Düzcemizi güzelleştirelim Güzelleştirmek için çırpınanların yoluna taş koymayalım.Basınıyla,yayınıyla,belediye bürokratlarıisivil toplum kuruluşlarıyla memleketimiz için birlik olalım.

EN GÜZEL İBADET VATANIMIZ İÇİN YAPILAN CİHATTIR.

Düzcelim baharı yaşamak istiyorsak önce çevrene ve bahçelerine musallat olan ayrık otlarını,ısırganları,yabani otları haşaratları temizle kendi gücün yetmiyorsa il olduk güçlendik.Emniyetine jandarmana güven..Düzceyi seviyorsan bahar temizliğini tam yap.

Şu sözü de unutma

CESURLAR BİR KEZ KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR..

İnsanlar Sivaslı,Erzurumlu,Trabzonlu,Rizeli,Edirneli,Konyalı,Tonyalı olabilir. Eğer zor günlerimizi bizimle paylaştılarsa onları bağrımıza basar ÖZ DÜZCELİLER olarak kabül ederiz.

Adam olmayanlar yediği kabı kirletenler Vatanıma ve Düzceme ihanet edenler ister Kars tan ister marstan gelsin nazarımızda adam insan değillerdir...

Burhan Tutkun Sevgi saygı ve hürmetlerimle....

12 Ekim 2022....


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.10.2022
08:23

Helal olsun yüreğinize sağlık Allah sizin gibi insanları hep var etsin keşke sizin gibi tok gizlu insanlar gelse başa

Katılıyorum   Katılmıyorum
%49,06
Kevo


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.