Düzce Kırım Türkleri Parkı

Çocukluğum ve gençliğim Nusrettin mahallesinde geçti.İnkilap sokak Nusrettin mahallesinin cadde olmaya namzet tek sokağı.

Zira sokağımızın uzantısı eskiden E 5 yoluna şuan yaklaşık olarak yeksen bin kişinin yaşadığı ileride üçe beşe katlanacak nufusu barındıracak eski adıyla Kalıcı konutlar yeni adıyla Güzelbahçe ye gidilecek yolun can damarı.

İnkilap sokağının konum olarak değeri atmışlı yıllar evvel de biliniyordu.

12 Eylül 1960 ihtilalinde 12 yaşındaydım.---Eyvaah yaşım ortaya çıktı---Olsuun çıksın değerini bilene her yaşın ayrı güzelliği vardır---

Ham meyve sert ve ekşi Olgun meyve yumuşak ve tatlı olur.

Bizlerden bu yaşlardan sonra beklenen yaşadığımız hayat tecrubelerimizi gençlere anlatmak vatanı ve milleti için hayırlı işler yapmalarına yardımcı olmaktır.

Eskiden Düzce sokaklarıbadadiye dediğimiz tahtadan avlu yapılırdı.

Çok iyi hatırlıyorum o zamanki belediyemiz inkilap sokağını o zamanlar yeni yapılan E5 devlet karayoluna bağlamak için sokağın avlularını yıkıp yolu genişletmek istedi.

12 EYLÜL 1960 ihtilali olunca Türkiyenin olduğu gibi Düzcenin de yapılanması ve ilerlemesi askıya alındı.Türkiye bir asır geri kaldı.

İnkilap sokağımız da ihtilalin gazabına uğradı.

ATALARIMIZ ELDEN DÜŞEN ELLİ YIL KALIR DEMİŞLER.

Sayın bakanımız başkanımız.İnkilap sokak Düzce trafiği için hala çook önemli.Malumunuz Güzelbahçeye ve Bolu yoluna çıkış çok meşakkatli.

Merkezden Güzelbahçe ye gitmek için inkilap sokak yönüne bir yol yapılırsa imam hatip okulu yoluna bağlanan yol oradan gayet rahat E5 ve güzelbahçe ye bağlanabilir.

2019 yılının kasım ayında kırım lideri kırım davasının baş komutanı MUSTAFA CEMİL KIRIMOĞLU nun 76 yaş gününü kutlamaya İstanbula gitmiştik.

Giderken de sayın bakanımız başkanımız sn DR FARUK ÖZLÜ ve milletvekilimiz AYŞE KEŞİR hanımefendiyi de davet ettik.

Sağ olsunlar davetimize icabet ettiler.

O yaş günü toplantısında 800 kişi vardı.

Mustafa agayı kutlamak için sahneye çıkan Bakanımız Düzceye sizin adınıza bir KIRIM TÜRKLERİ ANITI yapacağının sözünü verdiler.

Mustafa aga yaşım ilerledi ölmeden göreyim diye latife yaptı.

Her zaman söylerim sayın bakanımız Düzce için büyük bir şans diye.

Şindiye kadar yaptılkları ve yapacakları hizmetler bizi haklı çıkarıyor.

Düzcemizin çehresini değiştirecekler inşaallah. Başladığı yarım işler bitince çok güzel bir Düzce ye kavuşacağız.

Düzce bakanımızı başkanımızı seviyor başkanımızda Düzceyi Düzceliyi seviyor.Zira kendileride soyadları gibi ÖZ DÜZCELİ dirler.

Sözünde durmak herkişinin değil erkişinin işidir.Sayın bakanımız da er kişi olarak sözlerinde durdular.

Düzce nusrettin mahallesi cami karşısındaki İSLAM AGA arsasını Kırım Türkleri Parkı olarak dernek binası çeşme cenaze namazı alanı park olaarak bizlere Düzceye hediye ettiler.

Bu güzel hizmette katkıları olan Eski başkanımız OSMAN KESEN deneğimiz yönetm kurulu üyemiz il tapu müdürümüz GÜLSEN SAĞLAM derneğimiz yönetim kurulu üyemiz il çevre ve şehircilik müdürümüz NURHAN KARTAL hanımefendilere Belediye başkan yardımcımız OKAN KALTU başkanımıza ve Düzce Kırım Türkleri yönetimine desteklerinden ve hizmetlerinden dolay ve bu hizmete emeği geçen herkese teşekkürü bir borç biliriz...

Burhan Tutkun....Düzce Kırım Türkleri başkanı...

Sevgi saygı ve hürmetlerimle...

16 Ekim 2022....


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.