Altın Gerdanlık

Dostlarım ömrümün ahır zamanında bana Düzce fanatikliği geldi.

Her ortamda Düzce mi konuşmak tartışmak istiyorum. Çünkü Düzce mi çok seviyorum.

En güzel sevgi pazara kadarmezara kadar olan,iyi günü kötü günü paylaşılan sevgidir.

Nasıl sevmeyelim ki burada doğduk burada doyduk,burada düştük,burada ayağa kalktık.

Düzcem le ayağa kalkıp dikileceğiz.ve yaradanımıza emanetimizi burada vereceğiz.

Gençlik yıllarımızda işimiz gereği Dünyanın ve yurdumuzun birçok yerini gezdik.Amerika Fransa Almanya,Romanya ve Türkiye nin düzenli şehirlerini caddelerini nehirlerini parklarını görünce gıpta ediyor Düzce mizde ki düzensizliği ve kargaşayı görünce üzülüyordum.

DÜZ OLAN DÜZCEMİZİ KİMLER DÜZENSİZ yaptı diye.

Belediyecilikte hatır gönül işlerine tevessül Akmet ağayı üzmeyeyim, Mehmet ağayı kırmayayım derseniz Belediye hükümet binalarını elli metre yolun gerisine yapıp bazı ağaların binasını yolun ortasına imarın içine eder kötü örnek olursunuz.

ÖBÜR TARAFA KİMSE BİRŞEY GÖTÜRMÜYOR.

Dostlarım Düzce trafiğini felç eden kangıran haline getiren yirmi otuz yıl ilerisini göremeyen hesap edemeyen eski belediyelerimizin beceriksizliği çaresizliğidir.İyi niyetli çalışan belediyelerimizi tenzih ederim.

Düzcemiz yer altı ve yerüstü zenginliklere sahip Dünyanın en güzel yerinde.Yer üstünde MELEN suyumuzu ASAR VE KARACA derelerini görüyoruz.Yeraltın da göremediğimiz yüzlerce nehir olduğu biliniyor.

Su gibi alternafi olmayan niğmete sahibiz.Petrol ve doğalgazın yerine güneş ve rüzgar enerjisini kullanabilirsiniz.

Havasız ve susuz hiçbir canlıyı yaşatamazsınız.Su yaradanımızın insanlara ve canlılara en büyük lütfudur.

Dostlarım ASAR DERSİNİN havadan çekilmiş fotoğrafını görünce kendi kendime işte Düzce trafiğini kurtaracak güzergah dedim.

Asar deremiz Düzcemizi kuzey ve güney olarak ikiye ayıran doğanın bize en büyük lütfudur.

Maalesef asırlarca kıymetini bilemedik.Hep çöpümüzü,kirimizi ayıbımızı temizlemek için kullandık...

ASAR DERESİ AKTI DÜZCELİ YILLARCA ARKASINDAN BAKTIK.

Sayın valim sayın bakanım belediye başkanım. Düzce için fedakarca çalışmalarınızı takdirle izliyoruz.Asar deresi ve güzergahı Düzcemizin çevre yolları birbirine bağlayacak trafik sorununu çözecek çevresini değiştirecek güzelleştirecek.

ALTIN BİR GERDANLIKTIR.

Sayın bakanım bazı hizmetler vardır belediye imkanlarını aşar. Devlet imkanları gerekir.Böyle durumlarda seçilmişler atanmışlar birlik beraberliği gerekir.

Valimiz,in milletvekillerimizin,belediye başkanımız, ünüversite,sivil toplum kuruluşlarmız Düzcemizi kurtaracak melen den sonra soğancıya kadar uzanan GÜNEY VE KUZEY ASAR BULVARLARI için el ele vererek hükümetimizden yardım isteyelim.

Yıllarca üvey evlat muamelesi gören Düzceme hükümetimizin VEFA BORCU var. Zira biz Düzcelileronlara seçimlerde Türkiye de en yüksek oyu verdik.

Güzel bir kentsel purojeyle Ankaraya gidersek ufku açık yenilikçı cumhurbaşkanımız bilgilendirilirse geri çevireceğini tanmin etmiyorum.

Sayın cumhurbaşkanımızın İstanbul için hayal ettiği ihalesi yapılan deniz ve kara trafiğini rahatlatacak kentsel dönüşümle İstanbul a inanılmaz değer katacak KANAL İSTANBUL purojesi ne kadar önemli ise Düzcemiz içinde ASARDÜZENLEMESİ o kadar önemlidir.

Genç ilimiz Düzce miz büyümekte gelişmekte büyük şehir olma yolundadır.İl nufusumuz dörtyüz binleri aştı kısa zamanda büyük nufus patlaması bekleniyor.

Sayın bakanımız ve belediye başkanımız FARUK ÖZLU nün Düzce sevdası ve Ankaradaki ağırlığı ile ilimize gelen ve gelecek hizmetlerin yanında puroje ödülü almış ASAR DERESİ purojeside muhteşem olacağına inanıyoruz.

Düzcemize değer katacağına inandığımız purojelerin bir an önce bitirilmesini heyecanla bekliyoruz....

YAPARSA FARUK ÖZLÜ YAPAR..

Burhan tutkun....Sevgi saygı ve hürmetlerimle...

01 Kasım 2022.....


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.