Su Cenneti Düzcemiz

SU CENNETİ DÜZCEMİZ

Hafta arası Haber Türk tv de sabah programında İstanbul’un barajlarındaki suların azalması konulu bir söyleşi izledim.

Ekim ayında beklenen yağmurların gelmediğinden İstanbul’da su sıkıntısının yaşanacağı konuşulurken DÜZCE MELEN SUYU nun önemi dile geldi.

Melen suyu varken İstanbul susuz kalmaz dendi. Ama melen suyunun çıktığı Düzcemizden bahsedilmedi. Çocuğa isim takılırken önce ana adı baba adı takılır. MELEN SUYUNUN ADI DÜZCE MELEN suyudur... Bu böyle biline..

Kendimi bildim bileli toplumumuzda Düzce’mize karşı bir önyargı ve tedirginlik olduğunu görüyoruz. Nerede bir olumsuzluk varsa Düzce’mize yakıştırılır.

Örneğin bir meczup uçak kaçırır Düzce’yle  hiç alakası olmadığı halde kütüğünde Düzce yazdığı için bize maledilir.

Bir gurup vapur kaçırır faturası Düzcemize kesilir.

Düzcespor yarım asrın üzerinde mazisiyle O zamanlar ilçe olmasına rağmen nice başarılara imza atar, birinci lig kapısını zorlar, ilimiz Bolu’uyla yaptığımız son maçımızda türlü entirikalar döner elimizden birinci lig hakkımız alınır.

Veee Düzce Bolu rekabeti yıllarca sürer. Nihayet Düzce’mizde her yönüyle hak ederek vilayet olur. Bolu boyunduruğundan kurtulur. Sepeti koluna herkes yoluna gider.

Hakkımızı aradığımız için adımız kötüye çıkar.Yıllarca dokuza çıkan adımızı sekize indiremeyiz.

O zamanlar bizde çok olmuştuk. Nüfusta, sanayide, ticarette ve siyasette ilimizin önüne geçilirmiydi. Beş milletvekilinin dördü Düzce’den olurmuydu  haddimizi bilemedik adımız kötüye ve mafyaya çıktı.

Düzce’miz yeraltı ve yerüstü zenginliklere sahip Dünyanın en güzel konumunda su gibi alternatifi olmayan niğmete sahibiz.

Su yaradanımızın insanlara ve canlılara en büyük lütfudur niğmetidir.

Her niğmetin bir külfeti vardır. Maalesef yer altı ve yerüstü sular Düzce’mize ağır sanayiinin girmesini önledi.

İSKİ sorunu yüzünden TOYOTO KİA ve traktör fabrikalarını başka illere kaptırdık. Organize ağır sanayide İSKİ  yüzünden kaçırdık.

Sayın cumhurbaşkanımız siz manevi değerleri yüksek olan, hak ve hukuka riayet eden kul hakkını bilen bir devlet büyüğümüzsünüz.

Sizden iki şey istiyor rica ediyoruz. DÜNYA GÜZELİ İSTANBUL’umuzun su ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak MELEN suyumuzun adını DÜZCE MELEN suyu olarak anılmasını sağlayın.

İnsanlar bile soyuyla anılır. Örneğin Mehmet’ten olma Münevver’den doğma gibi. Hatta bununla da kalmaz ananızın kızlık soyadını da sorarlar.

Düzce’mizin İstanbul’da her yudum suda hayırla anılmasını istiyor, DÜZCE MELEN SUYU diyoruz.

İkinci ricamız, her şeyin bir bedeli var. İSKİ İstanbul su sorununu Düzce’ nin ağır sanayide önünü keserek çözdü.

Düzce’miz asrın en büyük iki depremini yaşadı. Sanayimiz hak ettiğ yerlerde değil. Gençlerimiz çok zor iş buluyor. Ana baba eline bakıyor.

Sayın cumhurbaşkanımız REİSİMİZ kul hakkının ne olduğunu bizlerden çok bilirsiniz. Düzce melen suyumuzu gönül rahatlığıyla18 MİLYON İstanbul’luya kullandırmayı düşünüyorsanız DÜZCE’LİNİN gönlünü ve helallığını almalısınız.

Düzce İstanbul’un arka bahçesi. İyi bir vasıtayla bir buçuk saatte HIZLI TREN gelirse kırkbeş dakikada ulaşabilirsiniz. DÜZCE MELEN SUYUMUZ bile İstanbul’a ulaşıyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Düzce’miz denizi, ormanları, yaylaları, şelaleleri, mağaraları ve misafirperver halkıyla İstanbul’umuzun yaylası tatil semti MESİRE YERİ olabilir.

Yeter ki nüfusu, bütçesi, maddi imkanları bir çok ülkeden iyi olan İstanbul’umuz ve sizler elimizden tutun, destek olun bize bacasız sanayi TURİZMİ kazandırın.

O zaman DÜZCE MELEN SUYUMUZ anamızın ak sütü gibi İSTANBUL’LUMA HELAL OLSUN...

Not: Bu isteklerimizi Düzce’mizin umudu olan ondan çook şeyler beklediğimiz bakanımız başkanımız sayın FARUK ÖZLÜ’nün bu haklı isteklerimizi sayın cumhurbaşkanımız ulaştırmalarını DÜZCE SEVDALILARI olarak rica ediyoruz....

Çok şey istemiyoruz Bir Melen suyumuzdan Düzce belediyesine yeteri kadar hak birde YÜKSEK HIZLI TREN....

YAPARSA FARUK ÖZLÜ YAPAR.....

Burhan Tutkun..Sevgi saygı ve hürmetlerimle...

06 Kasım 2022....


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.