Cemreler Ve İkinci Bahar

1 Cemre 19--20 Şubat havaya,

2 Cemre 26--27 Şubat suya,

3 Cemre 5--6 Mart toprağa,

Bütün mevsimlerin kendine has güzelliği vardır.

Ama kara kışlardan sonra gelen baharın hele hele İKİNCİ BAHARIN güzelliği ve hazzı hiç bir şeyde yoktur.

Bahar gelince Allahımız tabiata,insanlara ve tüm varlıklara yeniden can verir.

Kurumuş dallar,ağaçlar yeniden yeşerir. Kapkara olan Dünyamız hayat bulur. Küşlar,kelebekler karıncalar ve tüm canlılar Yaradanımız rızıklarını arasınlar bulsunlar diye yeniden halk eder.

Ağaçlara ve bitkilere su yürür. İnsanlara ve hayvanlara üresinler,çoğalsınlar ve nesillerini devam ettirsinler diye güç kuvvet verir.

MEVLAM GÖRELİM NEYLER NEYLERSE GÜZEL EYLER.

Mevlamız bu Dünyayı ve kainatı insanları imtihan için yaratmıştır.

Kimini,fakir,kimini zengin bazılarını güçlü bazılarını güçsüz yaratmış birbirlerine yardımcı olsunlar diye herkese ayrı hüner vermiş düzeni böyle ayarlamıştır.

İnsanlara mal vermiş zengin etmiş darda bırakmış fakir etmiş zengin ettiğine bazı felaketler vermiş verdiğini geri almış zengini fakir fakiri zengin etmiş...

Akşam kiracısından on bin lira kira isteyenle kiracıyı sabah yemek ve ekmek kuyruğuna beraber sokmuş,ve kullarını imtihan etmiştir.

Ne mutlu verdiği zamanda aldığı zamanda şükredenlere ve hayrında şerrinde A llahtan geldiğine inanan takdiri ilahiye boyun büken kullarına.

Dostlarım 1999 marmara ve Düzce depremleri.6 ŞUBAT Depremleride çektiğimiz çilelerden caresizlikten kabuslu karakışlardan sonra inşaallah İKİNCİ BAHARA ulaşması çok yakındır...

BİZDE BU MİLLET BU DEVLET VARKEN ALLAHIMIZ YOLLARIMIZI AÇACAKTIR İNŞAALLAH..TÜRKÜZ DOĞRUYUZ ÇALIŞKANIZ BAŞARACAĞIZ...

Yeterki Türkiyem Düzceliler olarak geçmişten ders alalım eski kırgınlıklarımızı dargınlıklarımızı siyasi hesaplarımızı unutalım..

EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE VERELİM.

Depremlerde harab olmuş vatanımızı bölgemizi el birliği ile onaralım. Birbirimize anlayışlı olalım.puoblemlerimizi mantık yoluyla çözelim.Biran önce vatandaşlarımızı zor günlerden kurtulalım...

Seçimler yaklaşıyor bu deprem felaketi iktidar içinde muhalefet içinde büyük bir imtihan...İKTİDAR İKTİDARLIĞINI Muhalefetde yapıcı muhalefetini yapsın..

Türk milleti ferasetli millettir dönen dolapların hesabını seçimlerde verecektir.

Basınıyla,iş adamlarıyla belediyelerimizle,bürokratlarımızla sivil toplum kuruluşlarımızla Ordumuz sağlık teşkilatımız yardımda hep birlikte olalım.

Vatanımız ve deprem bölgelerimiz için KURTULUŞ SAVAŞI başlatalım.

Sevgili dostlarım baharı yaşamak istiyorsak önce çevremize vatanımıza ve bahçelerimize musallat olan AYRIK OTLARINI ISIRGANLARI, YABANİ OTLARI haşaratları temizleyelim.

Kendi gücümüz yetmiyorsa GÜÇLÜ ORDUMUZA POLİSİMİZE JANDARMAMIZA güvenelim.

VATANINI SEVİYORSAN BAHAR TEMİZLİĞİN TAM YAP...

CESURLAR BİR KEZ KORKAKLAR HER GÜN ÖLÜR...

Deprem bölgesinde can veren can dostlarımıza şehitlerimize Allahtan rahmet...Yaralı olan canlarımız da hayırlı şifalar dilerim...

Kalan canlarımızada Allahtan sabır dilerim..

Burhan Tutkun Saygı sevgi ve hürmetlerimle...

19 Şubat 2023....


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.