Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince “Nitelikli Dolandırıcılık” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarına yönelik operasyon düzenlendi.
Edinilen bilgilere göre, Düzce merkez ve Akçakoca’da aynı kişiye ait iki iş yerinde 50 cc’lik motosikletlere gayri resmi tadilat yapılarak 80-110-125-135 cc’lik modeller haline getirildiği tespit edildi. Bu kapsamda motorların satışını ve teknik değişikliğini yapan 7 şüpheli ile tadilat yapılmış motosikletleri satın alan 20 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
Düzce’de 23, Bolu’da 2 ve Zonguldak’ta 1 olmak üzere toplam 26 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 27 şüpheli gözaltına alınırken, 21 motosiklete el konuldu.