Sosyal Hayatı Geliştirecek Projeler Yolda

Sosyal Hayatı Geliştirecek Projeler Yolda

Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programının konuğu oldu. En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır diyen Başkan Ercan, belde için yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Göreve geldiği ilk günden beri Boğaziçi Beldesi’ni geliştirmeye yönelik çalışmalar sürdüren Boğaziçi Belediye Başkanı İbram Ercan, Düzce TV ekranlarında yayınlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem programının konuğu oldu.

Seçim sürecinde vaat edilen projelerin yüzde 40’lık kısmının tamamlandığını konuşmasında yer veren Başkan Ercan, çalışmaların süreceğini belirterek yeni projeler hakkında da bilgiler verdi.

“Vaatlerimizin yüzde 40’ını gerçekleştirdik”

Belde de yapılan çalışmalar hakkında konuşan Başkan Ercan, şu ifadelerde bulundu:

“Ülkedeki ekonomik kriz ile birlikte ilçede ki yatırım konusunda biraz duraksamalar yaşayacağımızı düşünüyorduk ama belirli bir noktada seçim süresince verdiğimiz vaatlerin yüzde 40’lık dilimini belirli bir noktaya getirdik.

Seçim vaatlerimizden biri olan yan yolların asfaltlanması, Eski Akçakoca Caddesi’nin asfaltlanması, Kurbantepe yolunun asfaltlanması gibi icraatlarımızı bu kısa dönemde gerçekleştirdik. Tabii ki kış sezonunu girdiğimiz için üst yapı çalışmalarına bir süre ara verdik.”

“Yol çalışmalarımız kış sonrası devam edecek”

Boğaziçi TOKİ Konutları yolunda kış dönemi sonrasında çalışmaların tekrar başlayacağını belirten Ercan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kanalizasyonu yapılan TOKİ yolunda yolların oturması gereken bir dönem var, kış mevsiminin geçmesi gerekiyor bu noktada. Bundan sonraki süreçte Mart, Nisan aylarında bu çalışmalara ivedi olarak çalışmaya başlayacağımızı sizlerin arayıcılığıyla tüm vatandaşlarımıza iletmek istiyorum.”

“Doğalgaz çalışmalarımız devam edecek”

Dokuzpınar Mahallesi’nde doğal gaz çalışmalarının sonuna gelindiğini ifade eden Başkan Ercan, şöyle konuştu:

“Doğalgazı bu sene itibariyle Dokuzpınar Mahallemize de getiriyoruz. Şu anda ana hatlar yapıldı. Evlere kutu bağlanma süreci bitti. Bir tek Akçakoca güzergahının sağ tarafı kalacak. O noktada orada imar yolunun açılması durumunda önümüzdeki sene itibariyle de bu hizmeti vatandaşlarımıza ulaştırmanın mutluluğunu yaşayacağız.”

Kanalizasyonla ilgili çalışmamızı yaptık. Normalde iller bankası üzerinden borçlanma olaraktan proje ihalesini yaptık. Belirli noktalarda var ama revize edilmesi gerekiyor. Ama İSKİ bu arıtma yerleriyle ilgili ihalesini yaptı belirli noktalarda da bu kanalizasyonla ilgili yatırımların yapılması için başvurularımızı yaptık. 2-3 sene içerisinde bunu gerçekleştirebilmek için görüşmelerimizi yapıyoruz.

“İnsana yapılan yatırımın en önemli yatırımdır”

Boğaziçi’nde sosyal hayatın gelişmesine yönelik projeler yürütüldüğü ve insana yatırım yapmanın en önemlisi olduğuna konuşmasında vurgu yapan Başkan Ercan şunları söyledi:

“Yaz döneminde ihalesi yapılan futbol sahasının ihalesi firmanın talebiyle birlikte iptal edildi. Biz Spor Bakanımızla tekrar görüştük. Buraya istinat duvarının yapılması gerekiyor. Burayla ilgili tekrar bir ihale sürecine girdik. İhale süreci sonlandırıldıktan sonra bu hizmetimizde vatandaşlarımıza sunacağız.

İnsana yapılan yatırımın en iyi yatırım olduğunu düşünüyorum. O noktada bölgeye böyle ivme kazandıracak projeler üzerine çalışıyoruz. OSB kurulsun diye taleplerimiz yok. Gençlerin sosyal yaşam anlamında taleplerini değerlendiriyoruz. Piknik alanları ve sosyal donatı alanları oluşturmak için çabalıyoruz. Seyir terası, mesire alanı, dinlenme alanı, sportif alan gibi yerleri enginleştirerek Düzce’ye artık bir değer katmaya çalışıyoruz. Hem bölgemiz gelişsin hem de Düzce’deki böyle bir zenginlik noktasında misafirlerimize, öğrencilerimize hizmet etmek gibi bir hayalimiz var.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.