Başkan Ercan ‘Gündem’in Konuğu Oldu

Başkan Ercan ‘Gündem’in Konuğu Oldu

Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan, Düzce TV ekranlarında yayımlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem programının konuğu oldu. Beldeye yapılan yatırımlar hakkında bilgiler veren Başkan Ercan, 600 kişilik kapalı ve açık alanlarının bulunduğu düğün salonunu hizmete belediye olarak hizmete sunulduğunu söyledi. Ayrıca beldede okul ihtiyacı olduğunu dile getiren Ercan, yapılması planlanan TOKİ projesiyle birlikte bu ihtiyacın da karşılanacağını duyurdu.

Düzce TV ekranlarında yayımlanan Mehmet İbrahimoğlu ile Gündem Programının bu haftaki konuğu Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan oldu.

Görece geldiği günden beri beldede gözle görülür çalışmalara imza atan Başkan Ercan, yapılan yatırım faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.

“600 kişilik düğün salonumuz hizmete girdi”

Sosyal donatı alanlarının sayısını çoğaltmak istediklerini ifade eden Başkan Ercan şöyle konuştu:

“Sosyal, kültürel donatı alanlarıyla beldemizi geliştirerek bir çekim gücü yapmak gibi bir hedefimiz vardı ve bunu da yavaş yavaş belirli bir noktaya getirdik. Bu kapsamda düğün salonu olarak sosyal bir yer yaptık. Kır düğünü ve salon düğünü noktasında bir düğün alanını faaliyete geçirdik. Nişan, düğün, kına organizasyonlarını belediye olarak yapıyoruz. Kendi bölgemizde böyle bir eksiklik vardı. Düzce’den de çevre bölgelerden de organizasyonlar için bizlere başvurup onların bu taleplerini yerine getirip mutlu oluyoruz. 600 kişilik, kapalı, ferah, örnek bir salon olduğunu söyleyebilirim.”

“Alt yapı sorunları giderilecek”

Alt yapıyla ilgili bazı bölgelerde sorunlar bulunduğunu belirten Başkan Ercan, bu sorunlarla ilgili oluşturulan proje için hibe çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Başkan Ercan konuşmasına şöyle devam etti:

“Alt yapıyla ilgili bizde eğim olmaması hasebiyle bir sıkıntımız yok. Ama olmayan yerler var mı var. Çok nadir olsa da. Ama bütünsel olarak organizasyon olmadığının tespitini yaptık. Hibe boyutunda bu bölgenin kanalizasyon projesini yaptırdık. Belirli bir noktada 2018 yılı maliyetiyle söyleyeyim, yaklaşık 20 milyona yakın bir maliyeti vardı bunun da yüzde 50’sini hibe olarak belirli bir noktaya getirdim. Sonra büyüklerimiz bu noktada yüzde 50’si hibe olsa bile bir projeden yola çıkarak yaklaşık 10 milyonluk bir yükün altına girme gücü yok belediyemizin. Hibenin yüzde 100’e getirilmesi noktasında bir talebimiz oldu. Tabii siyasi büyüklerimiz bunun İSKİ bünyesinde halledilmesi noktasında destek vereceklerini ve bunun çalışmasının havzanın kuzeyinde olmamız hasebiyle, çünkü bizim tüm kanalizasyonlar Melen’e akıyor. Tabii ki proje buradaki kanalizasyonların toplanıp Düzce Belediyesi’nin arıtma tesisine taşınması yönünde proje.”

“TOKİ projesiyle okul ihtiyacı giderilecek”

Bizim kendi bünyemizde okul ihtiyacımız var. TOKİ uygulamasında iş olsun da nasıl olursa olsun gibi bir mantaliteyle böyle bir eksikliğimizin olduğunu gördük.  Orada sadece sosyal yaşam alanı, evler ve 4 adet dükkan yer alıyor. Yeni uygulamamız içinde bir yaşam standardı olsun istiyoruz. İnsanlar ayaklarının altında bir hizmet bekliyor. Bu yeni uygulamada 150 konutluk bir TOKİ olmasını planlıyoruz. İçinde okul, cami, alışveriş merkezi gibi bir uygulama noktasında çalışma düşünüyoruz."

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.