Düzce’nin Cumayeri ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Ahmet Karabulut’un ailesi, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Karabulut’un kardeşleri, olayın geçmişine ve nedenine dair kamuoyunda yapılan yorumlara cevap niteliğinde açıklamalarda bulunarak, 2008 yılında yaşanan bir olayın bugünkü cinayetin temelinde yattığını ileri sürdü.
Aile tarafından yapılan açıklamada, Ahmet Karabulut’un 2008 yılında İstanbul’da henüz 18 yaşındayken saldırıya uğradığı ve o dönem yaşanan bir arbede sonucu bir kişinin ölümüne sebep olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ahmet, o dönem bir kızla duygusal bir ilişki yaşıyordu. Bu durumu öğrenen kızın ağabeyi, arkadaşlarını da yanına alarak Ahmet’e saldırdı. Altı kişi tarafından feci şekilde dövülen kardeşimiz, kendisini korumak amacıyla çakı çıkardı. Arbede sırasında yaşanan olayda karşı taraf yaşamını yitirdi. Ahmet yurt dışına kaçabilecekken teslim olmayı tercih etti ve 12 yıl cezaevinde kaldı.”
Aile, bazı kişilerin sosyal medya üzerinden yanlış bilgiler yaydığını iddia ederek, “Evimize molotof atıldı, araçlarımız kurşunlandı, aile bireylerimiz tehdit edildi. Biz ise hep hukuki yollarla mücadele ettik” ifadelerine yer verdi.
Öte yandan Ahmet Karabulut’un, öldürülmeden önce eşinin, annesinin ve çocuğunun yanında olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelerle tepki gösterildi:
“Kardeşimiz olay sonrası adalete teslim oldu, cezasını çekti. Peki siz neden onu arkasından sinsice, yüzünüzü gizleyerek vurdunuz? Bu intikamsa, mertçe bir davranış değil.”
Aile, cinayetin hiçbir türünü tasvip etmediklerini vurgulayarak, adaletin yerini bulmasını istedi.