Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Erasmus+ Programları Tanıtım Semineri” Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Seminere; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Sibel Bayram, “Günümüzde lisans eğitimi almak öğrencilerimiz için yetersiz kalıyor. Eğitiminizi bitirdiğinizde kendinizi nerede görmek istiyorsanız şu anda onun için çabalamanız ve kendinize bir farklılık katmanız gerekmektedir. Eğer bu süreci doğru kaynaklarla beslerseniz sıradan bir lisans eğitiminin aksine ufkunuzun oldukça açılmasını sağlayacak.” ifadelerinde bulundu. Programın, öğrencilerin Erasmus programları ile ilgili bilgi edinmeleri, nasıl gidilebileceğini ve hangi şartları sağlamaları gerektiği gibi önemli sorulara cevap vermek amacıyla düzenlendiğini belirten Doç. Dr. Sibel Bayram, “Erasmus programları sizin için önemli bir fırsat. Koordinatörlük olarak her adımda yanınızdayız. Düzenlenen bu programında faydalı olacağına ve sorularınıza cevap bulacağınıza eminim.” şeklinde konuştu.
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, geçmişte yurt dışında eğitim görmenin yalnızca belirli kesime yönelik bir şans olduğunu ancak günümüzde Erasmus programları gibi önemli projelerle birçok öğrencinin bu fırsattan yararlanabildiğini belirterek konuşmasına başladı. Girişken, planlı ve programlı hareket ederek Üniversiteye ve ülkemize fayda sağlanabileceğini de belirten Prof. Dr. Ali Öztürk, “Potansiyeli yüksek tüm öğrencilerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu bilgilendirici toplantının hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Açılış konuşmalarının ardından Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Beyza Şahin, Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği hakkında genel bir bilgilendirme de bulunarak konuşmasına başladı. Erasmus+ Hareketliliğinin yalnızca bir öğrenim hareketliliği olmadığını, öğrencilerimizin aynı zamanda mezuniyet sonrasında da bu program ile staj faaliyetinde bulunabileceklerini vurgulan Öğr. Gör. Beyza Şahin, Düzce Üniversitesi’nde Erasmus sürecinin nasıl başladığını, hareketlilikten kimlerin faydalanabileceğini, başvuru şartlarını ve hibe miktarlarını anlattı. Düzce Üniversitesinin 20 farklı ülke ve 105 üniversite ile anlaşması olduğunu dile getiren Öğr. Gör. Beyza Şahin, öğrencilere etkinlik sonrasında da her zaman yardımcı olabileceklerini ve Koordinatörlük ofisini ziyaret edebileceklerini belirtti.
Programın diğer konuşmacısı, Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü idari personeli Sultan Bilgiç, Erasmus staj hareketliliğine nasıl ve nereden başvuru yapılabileceği, başvuru şartlarının neler olduğu, staj hareketliliğinin amaçları ve kazanımları hakkında bilgi verdi.
Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.