Düzce 128. sırada

Düzce 128. sırada

Düzce 128. sırada

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırmasına (SEGE) göre Düzce’nin en gelişmiş ilçesi Merkez, en az gelişmiş ilçesi ise Yığılca. Merkez ilçe gelişmişlik sıralamasında Türkiye genelinde 973 ilçe arasında 128.sırada yer alıyor. Yığılca ise 877. sırada kendisine yer bulabiliyor. 

Araştırmada Merkez ilçeyi 268. sırada Akçakoca, 376. sırada Kaynaşlı, 393. sırada Gümüşova, 462. sırada Çilimli, 459. sırada Cumayeri, 607. sırada Gölyaka ve 877. sırada Yığılca takip ediyor. 

Gelişmişlik seviyesinde Merkez ilçe 2.kademede, Akçakoca Kaynaşlı ve Gümüşova 3. kademede, Çilimli Cumayeri ve Gölyaka 4. kademede, Yığılca ise 6. kademede bulunuyor. 

SEGE, politika, strateji ve kamu uygulamalarına girdi sağlamak amacıyla Türkiye’deki Düzey-2 bölgelerinin, illerin ve ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişliklerini ölçen ve karşılaştıran bir analiz çalışması.  Çalışmalarda, sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen değişkenler kullanılarak Düzey-2 bölgelerinin, illerin ve ilçelerin gelişmişlik düzeyleri istatistiksel tekniklerle analiz ediliyor. 

973 ilçeye ait İlçe SEGE-2022 çalışmasında ise sosyo-ekonomik gelişmişliği ölçen 56 değişken kullanılıyor. Analiz sonucunda, ilçelerin endeks skorları ve sıraları belirlendi. Skorlardaki doğal kırınımlara göre ilçeler 6 gelişmişlik kademesinde gruplandırıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.