Evcil Hayvan Sahiplenmek İsteyenler Buraya

Evcil Hayvan Sahiplenmek İsteyenler Buraya

Evcil Hayvan Sahiplenmek İsteyenler Buraya

Düzce Belediyesi, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımında Türkiye’ye örnek olurken, sahiplenme konusunda da uygulamaları ile takdir toplamaya devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü 4 Ekim Cuma günü Millet Bahçesi’nde sokak hayvanlarına farkındalık için etkinlik düzenleyecek.

Düzce Belediyesi sokakta yaşayan can dostlar için birbirinden farklı örnek çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün öncülüğünde sokak hayvanları için hazırlanan “Düzce Modeli” kapsamında Düzce’de ilçe ve beldelerde İlk Yardım ve Kısırlaştırma Merkezleri kurulmuştu. Sokak hayvanlarının yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğini her zaman dile getiren Başkan Özlü, Türkiye’nin en donanımlı ve en büyük Hayvan Konukevlerinden birine sahip olduklarını belirterek burada bakımı yapılan can dostların sahiplendirilmesi için de bir kampanya başlatmıştı.

Sokak hayvanlarını tedavi ve rehabilite eden Veteriner İşleri Müdürlüğü de www.pati.duzce.bel.tr sitesi ve “Senin De Bir Can Dostun Olsun” kampanyası kapsamında, sosyal farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenleyecek. Özellikle çocuklar başta olmak üzere her yaştan vatandaş için hayvan sevgisini aşılamak, sahiplenme konusunda bilinçlenmelerini sağlamak ve evcil hayvanların bakımında önemli noktaları anlatmak amacıyla Millet Bahçesi’nde “Yuvam Olur Musun?” programı hazırlayacak.

ETKİNLİKLER, SÜRPRİZ HEDİYELER VE ÇOK DAHA FAZLASI

Vatandaşların ziyaretine açık olacak program kapsamında Hayvan Konukevi’nden can dost sahiplenmek isteyenler için kayıt noktası, farklı stantlar, gösteriler, çocuk etkinlikleri ile çekilişler yer alacak. Ayrıca programa davet edilen Köpek Eğiticisi Taner Kurt, köpek sahiplenmek isteyenlere, daha önce sahiplenerek yaşam alanlarını paylaşanlara bakım konularında bilgiler aktararak sokak hayvanlarına davranış ve yaklaşım konularında da merak edilen soruları cevaplayacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
2.10.2024
09:39

Son 2 yılda 51 kişi sokak köpekleri saldırılarında öldü...hergun binlerce ısırma vakası..biz neyi tartışıyoruz..? Bu başıboş sokak köpekleri toplanacak ve itlaf edilecek.gorevini yapmayan belediye ciddi oy kaybı yaşayacak ayrıca IDARI HİZMET KUSURU davalarında milyonlaraca lira tazminat ödeyecek..çok fazla uzadı bu olay..eninde sonunda bu olacak.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
Fatma
2.10.2024
09:39

Vahşi SOKAK KÖPEKLERİ yüzünden yüzlerce insan öldü.onbinlerce insan yaralandı,parçalandı..Kazalar oldu.Bu sorunlar katlanarak artacak.Yasa çıkmasına rağmen hala toplamayan belediyeler hangi parti olursa olsun büyük oy kaybedecekler..insan hayatını hayvandan önde tutan herkes kaybedecek.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
Cemre Akıncı
1.10.2024
23:00

BELEDİYELERİN SOKAK KÖPEKLERİNİ TOPLAMAMASININ SONUCU BUDUR İŞTE!! Türkiye kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine alındı. Eskişehir’de ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) Türkiye’yi kuduz için ‘en riskli ülkeler’ kategorisine aldığı belirtildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) resmi internet sitesinde Türkiye’yi ziyaret edecek turistler için şu ifadelere yer verildi: “Kuduz köpekler Türkiye'de yaygın olarak bulunmaktadır. Türkiye'deyken bir köpek veya başka bir memeli tarafından ısırılırsanız veya tırmalanırsanız, kuduz tedavisi sınırlı olabilir veya hiç olmayabilir. Seyahatinizden önce kuduz aşısını yaptırmayı düşünün.”Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı haritaya göre Türkiye en yüksek kuduz riskli ülkelerden birisi. Bu listede Türkiye, haritadaki en kırmızı ve en tehlikeli kategori olan ‘Endemik insan kuduzu’ sınıfında yer aldı. BELEDİYELER DAHA NEYİ BEKLİYOR? BİNLERCE TÜRK VATANDAŞININ KUDUZDAN ÖLMESİNİ Mİ BEKLİYORSUNUZ??

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
Hakan Doktor
1.10.2024
18:19

Now TV...Sözcü TV...Halk TV..benimde izlediğim sevdiğim kanallar...AMA bu kanallar artık başıboş sokak köpekleri tarafından sakat kalan,parçalanan ve ölen çocukların, yaşlıların haberlerini ASLA yapmıyor...bir kedi ya da köpeğin başına bir şey gelince ayağa kalkıyorlar..İNSAN hayatı neden değerli değil..mama lobisi bu kadar mı güçlü?

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
Fatma


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.