916 Aboneye Hidrofor ve Su Deposu Kurulacak

916 Aboneye Hidrofor ve Su Deposu Kurulacak

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehirde son altı ayda 92 bin su abonesinden basınç kaynaklı su sorunu yaşayan 916 hane bulunduğunu açıkladı. Özlü, abonelerin yalnızca yüzde 1'ini etkileyen basınç sorununu çözmek üzere 916 haneye hidrofor ve su deposu kuracaklarını belirtti.


Düzce Belediyesi, su şebekesi basınç sorunlarını çözmek amacıyla kapsamlı bir projeye imza atıyor. Özellikle üst katlara su ulaşmaması nedeniyle sıkıntı yaşayan abonelerin mağduriyetini gidermek için harekete geçen Düzce Belediyesi, sorun yaşayan her aboneye su deposu ve hidrofor sistemi kurmayı planlıyor.


Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, basınç sorunu nedeniyle bazı mahallelerde üst katlara su ulaşmadığını, sorunun çözümü için proje başlatacaklarını belirtti.
Düzce’de yaklaşık 92 bin su abonesi bulunduğunu ve son altı ayda su basıncı sorunu yaşayan abone sayısının 916 olduğunu vurgulayan Özlü,“Yani yaklaşık yüzde 1’inde su basıncı sorunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Düzce’nin su şebekesinin 1990’lı yıllarda yapıldığını ve iki büyük
depremin de etkisiyle yıprandığını hatırlatan Başkan Özlü, şebekenin yenilenmesi için 45 milyon Euro tutarında bir proje yürüttüklerini, ancak bu projenin tamamlanmasının zaman alacağını kaydetti.


916 ABONEYE DEPO VE HİDROFOR
Özlü, bu süreçte su basınç sorunu yaşayan 916 aboneye depo ve hidroforsistemi kurmayı planladıklarını açıkladı. Belediye Meclisi’nde alınacak bir kararla, maddi durumu yerinde olmayan hanelere su deposu ve hidrofor sistemi kurma görevini üstleneceklerini belirten Özlü, bu hizmetin taksitlendirilerek sunulacağını belirtti.
Başkan Özlü, “Bütün muhtarlarımızdan su basıncı düşük olan aboneleri tespit etmelerini ve belediyemize bildirmelerini istirham ediyorum”ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.