Düzce'de Okullar Eğitim Dönemine Yetişmeyecek

Düzce'de Okullar Eğitim Dönemine Yetişmeyecek

Düzce'de Okullar Eğitim Dönemine Yetişmeyecek

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er,  Güçlendirme çalışması yapılan okulları gezerek, yerinde inceleme yaptı. 16 Eylül’de başlayacak olan yeni eğitim yılına yetişmesinin mümkün gibi gözükmediği bu okullarda eğitim gören öğrenciler için, eğitimle yakından ilgilendiğini sık sık dile getiren AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir başta olmak üzere tüm yetkililerin nasıl bir çalışma yaptığını sordu. 
Er, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’mizde de aileler yeni bir eğitim öğretim yılına hazırlanmakta, tüm imkânlarını çocuklarının iyi bir eğitim alabilmesi için seferber etmektedir. Son yaşanan 1999 depreminden bu yana iktidar partisinin gerek yerel yönetimlerde gerekse de milletvekilliği boyutunda ulusal çerçevede yönetim erkini elinde bulundurduğu Düzce, birçok alanda olduğu gibi eğitim noktasında da yıllardır bitip tükenmek bilmeyen zorluklar ile karşı karşıyadır, problemler çözülememekte veliler ve öğrenciler adeta kaderleri ile baş başa bırakılmaktadır” dedi.

Eğitim ile yakından ilgilendiğini sık sık dile getiren AK Parti milletvekili Ayşe Keşir’in okulların bu durumlarıyla ne kadar ilgili olduğunu ve yaşanan bu yanlış planlama süreciyle aslında şehirden ne kadar uzak bir profil çizdiğini beliren Er, “Depremin üzerinden 20 seneden fazla zaman geçmesine rağmen hala prefabrik okullarda öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim hayatına devam etmeye çalışmasının ayıbı somut bir şekilde karşımızda iken, Eylül ayında açılması planlanan okullarımızın bakımsızlığı ve planlamada yaşanan aksamalar Düzce’nin eğitim ve sağlığına özel önem verdiğini defaten belirten milletvekilimiz Sayın Ayşe Keşir’in esasen çözüm noktasında şehre ne derece uzak olduğunun sorgulanmasına sebep olmuştur” dedi.
Yaşanan sürecin kaygı verici olduğunu belirten Er, kamuoyunun bazı soruların cevabını istediğini belirterek, “ Temmuz ayında güçlendirme ve bu bağlamda bakım ihalesine çıkan 25 adet okul binasının bir çoğunun okulların açılmasına bu kadar az zaman kalmışken hala inşaat aşamasında olması şehrimiz adına son derece üzücü, veliler ve öğrencilerimiz adına da kaygı vericidir.
 Bu vesile ile başta Sayın Ayşe Keşir vekilimiz olmak üzere tüm yetkililere sormak isteriz;
 1) 28 Temmuz’da okulların bakım ve gücendirilmesi ile alakalı yapılan ihalede son durum nedir?
2) 25 adet okulun kaç tanesi eğitim öğretim yılına yetişecektir?
3) Okul açılış tarihine yetişmeyecek olan binaların öğrencileri için ne gibi bir planlama yapılmıştır. Belli bir zaman süresince başka okullarda okuyan çocukların adaptasyon ve zaman kaybı nasıl telafi edilecektir?
4) Okulları tadilata giren öğrencilerin başka okulları gönderilmesiyle birlikte ortaya çıkan ve veliye ek bir yük olacak olan masraflarla ilgili nasıl bir çalışma yapılmıştır?
5) Okul binalarının revizyonu ve bakımı, şehirdeki başka kamu binalarının bakım ve revizyonundan daha mı az önemlidir ki çocuklarımız yıllardır prefabrik binalar başta olmak üzere bakımsız ve depreme dayanıklılığı tartışmalı binalarda okutulmaktadır? Her şeye var olan kaynak çocuklarımızın okuyacağız okullar için yok mudur ?
6) İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu hususta planlama noktasında eksiklik veya hata yapıldığını düşünüyor musunuz ?” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
25.08.2022
17:58

Sayın Er, öğretmen olarak benim kaygılarımı dile getirmişsiniz teşekkür ederim.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%48,13
düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.