Sonbahardaki Etkinlikleri İptal edin

Sonbahardaki Etkinlikleri İptal edin

Sonbahardaki Etkinlikleri İptal edin

Düzce İyi Parti İl başkanı Yunus Özay Er, Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün 1-8 Ağustos tarihleri arasında kutlanan Düzcelilerin yoğun ilgi gösterdiği,Düzceli üreticilerin ürünlerini halkla buluşturduğu, geleneksel hale getirilen Dünya Düzce Günlerinden sonra Sonbaharda yapacağı etkiniklerden vazgeçmesini istedi.Bazı İyi Partililer Dünya Düzce Günleri başlamadan önce sosyal medyadan küçümseyici ve alay eder ifadelerde bulunmuşlardı.

İki yıldır Covid-19 nedeniyle evlere hapsolan onbinlerce insanın,gençlerin, 8-10 günde iyi vakit geçirmesi,mutlu olması,stres atmasının para  ile ölçülemeyeceğini unutmamalı. 

 

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er,  Dünya Düzce Günlerinin geleneksel hale getirilip kutlanmasının kentin marka değerini yükseltecek olması nedeniyle doğru bir proje olduğunu ancak, sonbaharda yapılacak ikinci bir konserin ekonomik gerçeklerden uzak yanlış bir yaklaşım olacağını belirtti. 

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er,  , “Düzce uzun zamandır ihtiyaç duyduğu, yaklaşık son 15 yıldır unutulan, sosyalleşme ve bir araya gelme adına önemli bir organizasyonu tecrübe etmiştir. Bu başarılı organizasyonda emeği gecen başta Sayın Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü olmak üzere tüm Belediye çalışanlarını ve emekçi kardeşlerimizi tebrik ediyoruz.
 1-8 Ağustos tarihleri arasında ilki yapılan Dünya Düzce Günleri adı altında düzenlenen bu organizasyonun geleneksel hale gelmesinin ve bu bağlamda her yıl kutlanmasının da kentin marka değerine katkı sunacağını düşünüyor ve destekliyoruz.
 Lakin Belediye Başkanımız Sayın Faruk Özlü festivalin sonunda yapmış olduğu basın tarafından yayınlanan ve ‘ müjde’ adı altında Düzceliler ile paylaşılan açıklamasında bu sonbaharda da yeni konserler ve harcamalar yapılacağını ifade etmesini abartılı, ekonomik gerçeklerden uzak, Düzcelilerin hassasiyetlerine aykırı ve popülist bir tavır olarak gördüğümüzü ifade etmek isteriz” dedi.


KIŞ GELİYOR VATANDAŞIN MASRAFLARI ARTACAK
Düzce’de insanların ciddi bir ekonomik sıkıntı yaşadığını belirten Er, “ Sayın Başkan Ülkemiz ve Düzce ‘nin başta dar gelirli insanları, farkında mısınız bilmiyoruz ama ciddi geçim sıkıntısı çekmektedir. Kış yaklaşmaktadır, vatandaşın masrafları artacaktır. Bütçesi Düzce Belediyesi tarafından ve dolayısı ile Düzcelinin su faturaları, ödediği vergi ve harçlar başta olmak üzere verdiği paralarla karşılanan bu tip organizasyonlara harcanan para zaten hali hazırda incelenmesi gereken bir husus iken yeni ve bizce israf denilebilecek harcamalara girmemek, popülist tavırlarla kamu kaynaklarını israf etmemek gerekmektedir” dedi.

Büyük bütçeli konser organizasyonlarına harcanacak parası olan Düzce Belediyesi’nin suya yaklaşık yüzde 74 oranında neden zam yaptığını soran Er, “
  Sayın Başkan son Belediye Meclisinde alınmasına vesile olduğunuz kararlar doğrultusunda su parasından tutun da, Belediye hizmet ve vergilerine kadar birçok alanda ‘yüksek’ zam konusu gündeme gelmiş ve onayınıza sunulmuştur. Onaylar iseniz Düzceliler artık faturalarını %90’a varan oranda zamlı olarak ödeyecek, bütçeleri biraz daha zorlanır hale gelecektir. Örneğin meskenlerde 25 metreküpe kadar olan ücret 3,75’ten 6’50  ‘ye çıkmıştır. Yani sadece haneler dahi su faturalarını yaklaşık %74 oranında yüksek ödeyecektir.  Madem 3 ay içerisinde 2 tane büyük bütçeli konser organizasyonunda sanatçılara başta olmak üzere birçok kaleme harcayacak paranız var neden su ’ya, vergilere ve benzeri birçok kaleme zam yapıp parasını vatandaştan alıyorsunuz. Paranız yok ise ve bunun için örneğin su ‘ya zam yapıyorsanız 2-3 ay zaman diliminde Düzcelinin parasını bu şekilde harcıyorsunuz. 1 Yılda 1 konser serisine harcanan para yetmedi mi?” dedi

 

 BU KADAR ‘YETER’ 
Er, “Vatandaştan alacağınız zamlı faturaların gelirlerini daha dikkatli harcayın. Bu tavrınızı ve kararınızı gözden geçirmeniz faydalı olacaktır. İsraf haramdır. Bir konser organizasyonu bir yılda yeterlidir. 2-3 ay sonra yapacağınız ve yine vatandaşın paraları ile finanse edeceğiniz konser organizasyonu ise israftır. Lütfen kendinize gelin… Önce 1-8 Ağustos’ta düzenlenen organizasyonun maliyetini kamuoyu ile paylaşın ve akabinde Düzcelinin vergilerini ve ödemelerini daha dikkatli ve hassas harcamaya özen gösterin İsraftan uzak durun. Bu kadarı “Yeter” Sayın Başkan” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.08.2022
12:06

cıs takçı, biz işimizi doğru yaparız. Oyu verir veya vermezler. İyi parti doğru politikalarla yoluna devam ediyor. Milletin gönlünde yer almıştır. en fazla ilgi gören ve oy arttıran parti iy partidir. İl başkanımız çalışkan işişni iyi yapan insandır. Gençlerimiz de onu iyi tanır. Gençler çöp toplar, etkinlikler düzenler. Faydalı işler yapar. Gençlerimiz ile gurur duyuyoruz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,74
İYİLER
10.08.2022
20:12

sen karşı çık alırsın seçim zamanı gençlerden oyu senin göstermelik çöp toplayan geçlerine söyle karışma gece gündüz cıs tak cıs tak

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,46
genciz biz
10.08.2022
17:35

Başkan doğru söylüyor

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,51
Osman
10.08.2022
15:20

Bedava ...Hem üniversitede açılacak...şenlik şen olur.....Belediyeye vergi veriyoruz ...bize hizmettir....Bırak bizi eğlenelim sayın başkan ....Rejim değişirse bir daha eğlenemeyiz!!!!!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,41
sevdam DÜZCE
10.08.2022
15:12

Altı yedi akşam mallece çoluk çocuk gittik çok da eğlendik bence yazın kışın hep olsun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,65
Eski Mhpli
10.08.2022
15:11

Gençlerin iki eğlenmesi zoruna mı gitti

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,00
Ruhunuz fakir
10.08.2022
14:49

Etkinlik veya benzer organizasyonlar yılda bir kere yapılır. Güzel etkinlik oldu. emeği olan herkese teşekkür ederiz. Ancak Düzce'nin havasını değiştirecek çok şeye ihtiyacımız var. o işlere enerji harcamamız gerekiyor. Tasarruf yapmalıyız.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,75
düzceli
10.08.2022
14:26

Gerçekten yerinde bir tespit yapmış sayın er, pandemiyi hafife almamak gerekiyor, bayramdan sonra covit in artması da bunun bir ıspatidir, sonra ikinci bir festival veya bir eglence yapmak hem hastalıkların artmasına hemde ekonomik olarak insanların sıkıntıya düşmesine neden olacaktır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,45
Yerinde bir tespit olmuş


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.