MHP Milletvekili Ümit Yılmaz: Asla müsaade etmeyeceğiz

MHP Milletvekili Ümit Yılmaz: Asla müsaade etmeyeceğiz

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, kamuoyunu yalan yanlış ifadelerle yönlendiren ve Düzce’den nemalanmak isteyenlere asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.  
Atık lastiklerin yakılması olarak Düzce kamuoyuna yansıyan kanun teklifindeki değişiklik ile alakalı açıklama yapan Yılmaz, “Benim kendi soluduğum havanın kirletilmesine müsaade etmem mümkün olabilir mi? Biz Düzce ile alakalı tüm gelişmeleri takip ediyor ve ilgili mercilere iletiyoruz” dedi. 

KİMSENİN AKLINDA SORU İŞARETİ KALMASIN
Teklifin kabul edilme sürecini ve bakan yardımcısı ile aralarında geçen diyaloğu anlatan Yılmaz “Kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Bu teklif Genel Kurula geçtiğimiz hafta Salı günü geldi. 238 sıra sayılı torba kanun teklifi bir çok kanunda değişiklik içeren bir teklif. Ben atık lastikler konusunun Düzce kamuoyunda konuşulduğunu bildiğim için Grup Başkan Vekilimiz Erkan Akçay’a teklif metnini götürdüm. Bu atık lastik konusunun iğreti edici bir durum olduğunu ve AK Parti Grubu ile görüşülüp tekliften çıkarılmasını istediğimizi beyan ettim. Bizim beyanımız doğrultusunda görüşmeler başladı. Düzce Milletvekili Fahri Çakır’da komisyonda başkan vekili. Kendisine de bu ifadenin tekliften çıkarılması talebini ilettim. Fahri Çakır ile birlikte konuyu Bakan yardımcısına aktardık. Kendisi bize bunun atık lastiklerin işlenmesi sonucu çıkan ürünler ile alakalı bir durum olduğunu, eski kanunda da bu ifadenin geçtiğini söyledi.

Eski kanunda geçiyorsa bir daha tanımlamanın bir anlamı olmadığını kaydettim ve tekliften çıkartılması talebini yineledim. Perşembe günü bir ses seda olmayınca Mecliste o 1 dakikalık konuşmayı yaptım. AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Duran, bizim grubumuza doğru geldi ve biz o değişiklik teklifini zaten önerdik dedi. Biyokütle tanımından atık lastiklerin işlenmesi sonucu elde edilen ürünler ifadesinin çıkartıldığını kaydetti. Daha sonra beni tekrar çağırdılar ve değişiklik önergesi oylanırken ilgili madde gelince değiştireceklerini söylediler. Madde görüşüldü ve kanunlaştı” dedi.

BİR KEZ BİRE DÜZCE İFADESİ GEÇMEMİŞ
Atık lastik ifadesinin kanuna 2016 yılında eklendiğini ve kendilerini itham eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın bu tarihte Meclis Genel Kurulunda bulunmadığını söyleyen Yılmaz şöyle devam etti: “Bu süreçte Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, Düzce milletvekillerinin ilin gündemiyle ilgilenmediği, sorunlara kulak tıkadığı yönünde açıklamaları oldu. Maddenin kendisinin dahli ile değiştirildiği gibi bir algı oluşturmaya başladı. Bizde bunun üzerine sosyal medyadaki mesajlarımızı paylaştık. Bize karşı olan ithamları cevaplamaya çalıştık. 5346 sayılı yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik enerjisi üretimi amaçlı kullanımı teklifini açtık. Önceki dönem kanun metni de elimizde. İlk hali 2005’te çıkmış ve atık lastikler kısmı kanuna 2016 yılında girmiş. Geçmişe dönük araştırmalar yaptığımızda bizim ile ilgili iddiada bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın 2016 yılındaki o genel kurulda ve bir hafta önceki genel kurulda bulunmadığını gördük.  2016 yılındaki tutanakları çıkarttık. Teklif görüşülürken atık lastikler kısmı iki kez geçmiş. Teklif görüşülürken genel kurulda olmayan Mahmut Tanal o hafta genel kuruldaymış. Tutanaklarda ne Düzce nede atık lastik ifadesi bir kez geçmemiş.” 


ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Yılmaz, Düzce kamuoyunu yalan yanlış ifadelerle yönlendirmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceklerinin altını çizerek “Düzce kamuoyunu yalan yanlış ifadelerle yönlendirmeye çalışan, Cumhur ittifakının başarılarından rahatsız olan ve Düzce’den nemalanma çabasına girişen bir takım insanlar var. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Düzceliyi Düzceliden daha fazla düşünecek insan yok. Benim evim burada. Eşim ve çocuklarım burada yaşıyor. Ben bu havayı soluyorum. Benim kendi soluduğum havanın kirletilmesine müsaade etmem mümkün olabilir mi? Biz Düzce ile alakalı tüm gelişmeleri takip ediyoruz ve ilgili mercilere iletiyoruz. Bakan yardımcısı ile görüşmeye giderken Düzce’nin son 6 günlük hava kirlilik raporlarını da yanıma aldım. Düzce’de böyle bir şey yapılmasına müsaade edilemeyeceğini, Düzce’nin hava kirlilik değerlerinin son derece tehlikeli olduğunu belirttim. Çere Kanunu da atık lastiklerin yakılmasına kesinlikle müsaade etmiyor” diye konuştu. 
DEĞİŞİKLİĞİN AMACINI ANLATTI
Kanun değişikliğinin içeriği ve sağlayacağı imkanlar ile ilgili de bilgi veren Yılmaz “Türkiye’de her yıl yaklaşık 300 bin ton atık lastik ortaya çıkıyor. Bu atık lastiklerin 260 bin tonu yakılarak imha ediliyor. Bunların yaklaşık yüzde 90’ı çimento fabrikalarında yakılıyor. Bu kanunla verilen teşvik atık lastiklerin otoklav sistemiyle geriye kazanılmasını sağlıyor. Bu yöntemle yakılan lastiklerin yüzde 60’ı yeniden lastik üretimi için sanayiye kazandırılıyor. Kalan yüzde 40’lık kısmı da ayrıştırılarak çevreye zarar vermeyecek şekilde atık mamullerden üretilen yakıt şekline getirilip, bunların tüketilmesi için teşvik ediliyor. Kanunun amacı bu.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.