Düzce Sağlık Yatırımlarında Altın Çağını Yaşıyor

Düzce Sağlık Yatırımlarında Altın Çağını Yaşıyor

Düzce sağlık yatırımlarında altın çağını yaşıyor. Akçakoca’dan Kaynaşlı’ya, Gölyaka’dan Yığılca’ya şehrin 4 bir yanında sağlık yatırımları yükseliyor.

Son iki haftada Düzce protokolü temel atmadan açılışa koştu. Devam eden yatırımlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık hizmetlerine verdiği önemin yansıması olarak yorumlanıyor.

İlk olarak, uzun yıllardır beklenen 50 Yataklı Akçakoca Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı. Akçakocalıların teşhis ve tedavi için ilçeden çıkmasına gerek bırakmayan hastanede 5 yoğun bakım, 3 ameliyat salonu, 15 yataklı acil servis, modern görüntüleme ve laboratuvar hizmet alanları, kemoterapi, diyaliz ve diş üniteleri ile gebelere yönelik hizmet alanları bulunacak. Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 700 milyon liraya mal olacak hastanenin 1 yıl içinde hizmete gireceğini müjdeledi.

Keşir, sağlık tesislerinin özellikle arsa tahsisinde bazı sorunlar yaşandığını çözüm konusunda Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün her zaman şehrin yararına irade gösterdiğini vurguladı. “Hizmet yapmaktan reklam yapmaya fırsat bulamıyoruz. Hemşehrilerimizin sağlık ve eğitim başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılamak için yerel yönetimler, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve kurumlar olarak birlikte çalışıyoruz” dedi.

Sağlık sunumunu daha ulaşılabilir ve donanımlı hale getirme çalışmalarından Aziziye, Nusrettin ve Fevzi Çakmak Mahalleleri de nasibini aldı. 112 Başhekimliği, TSM ve 5 Aile Hekiminin yaklaşık 13 bin kişiye hizmet vereceği Aziziye ASM’nin açılışı yapıldı. Yeni ASM binasına kavuşan bir diğer mahalle de Fevzi Çakmak’dı.

Yaz aylarında hizmete girmesi planlanan 6 birimli Nusrettin Mahallesi aile sağlığı merkezinin ise temelleri atıldı. Temeli atılan bir diğer sağlık tesisi ise Gölyaka’da.  İmamlar mahallesi 112 istasyonun da 5 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Bunların yanı sıra Duraklar Aile Sağlığı Merkezi, Yığılca Devlet hastanesi Diyaliz Ünitesi, Kaynaşlı 112 istasyonu ve Boğaziçi ASM resmen hizmete girdi.  Şehrin ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan yatırımların toplamı 809 milyon 200 bin lirayı geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da 13 Mart’ta gerçekleştirdiği ziyarette Düzce için bazı müjdeleri vermişti.

1000 yataklı şehir hastanesi konseptinde bir eğitim ve araştırma hastanesi, Muncurlu’da 150 yataklı BAHAR (bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon merkezi) açılacak. Akçakoca’da ise 50 yataklı Devlet Hastanesi 100 yataklı olarak hizmet verecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.03.2024
10:32

Nasıl yani;yahu 16 yıl sonra 300 yataklı hastane yapıldı,depremden önce 600 yataklı hastane vardı,hastaneye giden herkes doktor seçme hakkına sahip olarak muayene oluyordu,muayene olmadan kimse geri dönmüyordu,şimdi randevu alabiliyormu insanlar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,17
yurduseven
28.03.2024
22:51

onun için kardiolojiye randevü alamıyoruz onun için kalça artoruzu ameliyatı olamıyoruz ve diz ameliyatı teşhisi koyuyorlar sonra diyorlar istanbula ankaraya gidin diyor dr lar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%73,96
STS
28.03.2024
20:55

Ne altın çaimış birader Düzce devlet hastanasında holter çıktı yirmi gün sonra rapor yazıldı vardım doktoru buldum çok hastaysan yoğun bakıma yat istersen şikayet edebilirsin dedi geçin bu işleri

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,72
Mücahit
28.03.2024
16:56

Ya siz hangi ülkede yaşıyorsunuz.milletin gözünün içine baka baka dalga geçiyorsunuz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,94
Dalga denizde olur.Teneke çağı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.