Başkonsolos Zerec Düzce TSO’yu Ziyaret Etti

Başkonsolos Zerec Düzce TSO’yu Ziyaret Etti

Hırvatistan’ın İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec ve Başkonsolos Vekili Vesna Fabris, Düzce ziyaretleri kapsamında Düzce TSO’yu ziyaret etti.

Ziyaret programında Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Özkan Çakır, Yalçın Top, Murat Saydam, Meclis Üyesi Hasan Arslan, Genel Sekreter Vekili Zeynep Cebeci, Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Keten, Proje Koordinatörü Tuncay Yüksel hazır bulundu.

Programda konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, şu ifadelere yer verdi; “Odamıza yaptığınız bu ziyaret için çok teşekkür ediyoruz. Sizleri burada ağırlamaktan çok memnuniyet duyduğumuzu ve bu ziyaretin ilişkilerimizi geliştirmemizde bir vesile olmasını diliyorum.

Yönetim kurulu olarak Nisan 2018’den bu yana görevde bulunuyoruz. Dış ticaretimizi geliştirmek, ihracatımızı arttırmak öncelikli hedeflerimiz arasında bulunuyor. Üyelerimizin yeni pazarlara ve müşterilere ulaşmalarını kolaylaştırmak için birçok çalışmalar yürütüyoruz. Yakın zamanda Odamız bünyesine bir dış ticaret merkezi kuruyoruz. Düzce ile ilgili yapacağımız sunumda da ifade edildiği gibi Düzce 2020 yılında 124 ülkeye 321 milyon dolarlık ihracat yaptı. Firmalarımız birçok uluslararası standartlara uygun üretim yapma kabiliyetine sahiptirler ve çok tecrübeli ve başarılı yöneticiler tarafından yönetilmektedirler.

Kazan-Kazan kavramı çerçevesinde ülkeniz ile olan ilişkilerimizi geliştirebiliriz. Örneğin öncelikle Düzce olarak turizm alanında çok yakın iş birliği yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu işe uygun gördüğünüz bir şehrinizle kardeş şehir çalışması yapabiliriz. Ülkemizin Hırvatistan ile karşılıklı ticaret hacmi 665 milyon dolar civarında bulunuyor, son 5 yılda ticaret hacmi yüzde 65 artmış olmasına rağmen bu rakamın her iki ülke potansiyelinin çok altında olduğunu biliyoruz.

Geçen yıl Zagrep’te, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ve Hırvatistan Ekonomi Bakanı Sayın Darko Horvat’ın katılımı ile yapılan görüşmelerde ticaret hacmini öncelikle 2 Milyar Dolara, daha sonra da 5 Milyar Dolara çıkarılması hedeflenmişti. Bizler de bu hedefe katkı sağlamak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.