Başkan Özlü TEVE2'de Düzce'yi Tanıttı

Başkan Özlü TEVE2'de Düzce'yi Tanıttı

Başkan Özlü TEVE2'de Düzce'yi Tanıttı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, TEVE2 kanalında Mert Savaş’ın hazırlayıp sunduğu Rehber programının konuğu olarak Düzce’yi tüm Türkiye’ye anlattı. Başkan Özlü izleyenlere Düzce’nin geçilip gidilen bir yer değil, gezilip görülmesi gereken bir yer olduğunu hatırlattı.

TEVE2 kanalında Mert Savaş’ın hazırlayıp sunduğu “Rehber” Programının çekimleri Düzce’de yapıldı. Yeni sezonun ilk programında Düzce’nin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtıldı.  İlk durağını Aydınpınar Şelalesinde gerçekleştiren programın sunucusu Mert Savaş, daha sonra 1994 yılında keşfedilen Yığılca Sarıkaya Mağarasını göstererek herkesi doğa güzelliklerini görmek için Düzce’ye davet etti.

BAŞKAN ÖZLÜ MESAJINI KONURALP’TEN VERDİ

Konuralp’te bulunan Prusias Ad Hypium Antik Kentinin tarihi tiyatrosunda Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile röportaj yapan Mert Savaş, Antik Tiyatroya hayran kaldığını defalarca tekrarladı.

Konuralp’te bulunan Antik Tiyatro’nun İstanbul ve Ankara’ya en yakın antik tiyatro olduğunun altını çizen Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Antik Tiyatromuzda yapılan kazı çalışmalarında çok şükür sağlam olduğunu gördük. En son Apollo heykelini sağlam olarak bulduk. Bunun üzerine kazılarımızı daha da hızlandırdık. Burası Düzce’nin kalbidir. Cumhuriyetten sonra gelişen bir şehir olarak bilinir. Göçlerle büyüyen bir kentiz ama burada çok derin bir tarih var. Biz de bu tarihi ve kültürü ortaya çıkarıyoruz. Şunu söyleyebilirim; son 3 yılda bu gördüğünüz eserleri ortaya çıkardık. Türkiye’de en hızlı ve usulüne uygun kazı Antik Tiyatrosu Düzce’dedir” diye konuştu.

DÜZCE’DE YOK YOK

Düzce’yi kuzey ve güney olarak ikiye ayırmak gerektiğini kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “ Düzce’den geçip giden insanları burada durdurmak ve kentimizi tanıtmak istiyoruz. Düzce’nin güneyinde daha çok yayla ve şelaleler var, kuzeyinde ise deniz ve tarih var. Yığılca’da Sarıkaya Mağarası, Cumayeri’nde rafting ve Akçakoca’da Fakıllı Mağarası ve Ceneviz Kalesi ile denizle buluşuyoruz.” dedi.

DÜZCE GEZİLİP GÖRÜLMESİ GEREKEN COĞRAFYA

Düzce’nin dünya üzerinde en güzel coğrafyalardan biri olduğunu kaydeden Başkan Özlü, “ Türkiye’nin her yerini gördüm. Dünyada da görmediğim az yer kaldı. Düzce gördüğüm her güzel yer. İsviçre’ye gidin. Alplerden daha güzel yerler Düzce’de var. Düzce; Sapanca ile Bolu arasında düz bir coğrafyadır. Herkesin Düzce’de konaklayıp bu muhteşem coğrafyayı görmelerini istiyoruz. Tüm Türkiye’yi Düzce’ye davet ediyoruz. Gezilmesi, görülmesi ve yemeklerinin tadılması gereken bir coğrafyadır” ifadelerinde bulundu.

Düzceli sinema sanatçısı Nurullah Çelebi ve Mehtap Bayri ile de görüşen Şavaş, üreten kadınlar kooperatifi ve Yığılca Balını tanıttı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.