Düzce Güneşin Kadınları Kooperatifinin Büyük Başarısı

Düzce Güneşin Kadınları Kooperatifinin Büyük Başarısı

Düzce Güneşin Kadınları Kooperatifi Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Visa Türkiye ve Habitat Derneği ortaklığında 30 üye banka ve e-para kuruluşunun katılımı ile "Paramı Yönetebiliyorum " projesi kadın kooperatifleri destekleme programı kapsamında destek alan ilk 11 kooperatiften biri oldu ve Güneşin Kadınları Düzce Kooperatifi  2021 yılında www.gunesinkadinlariduzcekoop.com web sitesi ile dijital dünyada yerini aldı.
 
Proje ortaklarının destekledikleri kooperatiflere yaptıkları ziyaretlerin ilk durağı Düzce ve Güneşin Kadınları Düzce Kooperatifi oldu. Gazeteci, yazar ve kadın hakları aktivisti Elif Ergu Demiral ile çekim ekibi kooperatif üyeleri ve yararlanıcıları ile yöresel lezzetleri eşliğinde sohbet etti. Kooperatiflerin kadın hayatına dokunuşları ve Paramı Yönetebiliyorum Projesi ile dijitalleşen kooperatiflerin gelişim süreçleri hakkında bilgi edindi.
 
Düzce Güneşin Kadınları Kooperatifi Kurucu Başkanı Aslıhan Akbal Tüysüz konu ile ilgili olarak :” İşbirliği ağını genişleterek üye ve yararlanıcılarının ürünlerini farklı platformlarda sunmayı amaçlayan Güneşin Kadınları Düzce Kooperatifi Habitat Derneği nin özel bir etkinliği için hazırladıkları deri ,etamin logo işlemeli gözlük kılıfları ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Programının logosunu tasvir ettikleri örme  broşlar ile kooperatifimiz Düzceli Kadınlarımızın Emeğini uluslarası boyuta taşımanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Herbir rengin farklı bir Küresel Kalkınma Amacını temsil ettiği logonun BM den gelen talep doğrultusunda Düzceli kadınların el emeği ve yeteneği ile broşa evrilmesi ve ilgili kişilerin yakalarını süslemesinden duydukları gururu ifade eden Tüysüz, ürünlerinin beğenilmesi sonucu yine BM den yeni ve farklı talepler almalarından duydukları mutluluğu ifade ederek başta Habitat Derneği olmak üzere tüm proje ortaklarına ve Kooperatif gönüllülerine teşekkürlerini iletti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.