İYİ Parti Düzce İl Teşkilatında “Haksız Fesih” İddiası

İYİ Parti Düzce İl Teşkilatında “Haksız Fesih” İddiası

İYİ Parti Düzce İl Teşkilatında “Haksız Fesih” İddiası

İYİ Parti Düzce il teşkilatında yaklaşık 4 yıldır görev yapan Kübra Kiraz Kazak, iş akdinin haksız şekilde feshedildiği ve hak ettiği alacakların baskı ve hile yoluyla elinden alındığı iddiasıyla Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


İYİ Parti Düzce il teşkilatında 4 yıldır sekreterlik yapan Kübra Kiraz Kazak, iş akdinin feshedilmesi ve hakkının ödenmediği iddia ederek Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde yer alan iddialara göre eski sekreter Kazak, 3 Ocak 2021 tarihinden itibaren İYİ Parti Düzce il teşkilatı bünyesinde çalıştığını, hamileliği nedeniyle 2025 yılı Eylül ayında ücretli izne ayrıldığını ve izninin bitimine kısa süre kala göreve yeni gelen İYİ Parti Düzce İl Başkanı Demet Boşver ile görüştüğünü belirtti.


Görüşmede işine devam edip edemeyeceğini sorduğunu ifade eden Kazak, İl Başkanı Boşver’in kendisiyle çalışmak istemediğini ve iş akdinin feshedileceğini söylediğini öne sürdü. Bunun üzerine kıdem tazminatı ve diğer yasal haklarının ödenmesini talep ettiğini belirten Kazak, kendisine bu ödemelerin yapılamayacağının bildirildiğini iddia etti.


“Baskı Altında Evrak İmzalamaya Zorlandım” İddiası
12 Ocak 2026 tarihinde fesih evraklarını imzalamak üzere İl Başkanlığı’na çağrıldığını belirten Kazak, maddi zorluklar içinde olduğunu ve yeni doğan bebeği bulunduğunu dile getirmesine rağmen, kendisine yalnızca işsizlik maaşı alabilmesi için bazı evrakları imzalaması gerektiğinin söylendiğini ifade etti. Dilekçede, bu evrakları imzalamadığı takdirde hiçbir ödeme alamayacağı yönünde baskı gördüğü iddia edildi.


Kazak, bu süreçte zor durumda bırakıldığını ve baskı altında evrakları imzalamak zorunda kaldığını savundu.


Banka İşlemleriyle İlgili Dikkat Çeken İddia
Suç duyurusunda yer alan bir diğer iddia ise banka işlemlerine ilişkin oldu. Dilekçeye göre, Kazak’ın hesabına aynı gün toplam 198 bin 807 TL yatırıldı; ancak söz konusu paranın kendisine teslim edilmediği, aynı gün içinde bankadan çekildiği ve yine aynı gün İYİ Parti Düzce İl Başkanı Demet Boşver’in şahsi hesabına yatırıldığı öne sürüldü.  


Mağdur olduğunu söyleyen Kübra Kiraz Kazak, suç duyurusunda bulunurken, olayla ilgili adli sürecin devam ettiği öğrenildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.