Gölyaka Belediyesi'ne Çevreyi Kirletme Cezası

Gölyaka Belediyesi'ne Çevreyi Kirletme Cezası

Gölyaka Belediyesi'ne Çevreyi Kirletme Cezası

Düzce Valiliği, gölyaka Belediyesi'ne ait vidanjörün Melen Çayı'na atık su boşalttığı hakkında çıkan haberler üzerine açıklamada bulundu.


Gölyaka Belediyesi'ni ait resmi araçların, Melen çayına atık su boşalttığı gündeme gelmişti.


Valilik, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
İlimizde "Gölyaka Belediyesi'ne ait vidanjörün Melen Çayı'na atık su boşalttığı" yönünde 24.04.2024 tarihinde sosyal medya mecralarında çıkan haberler üzerine o tarihte İl Emniyet ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz birimlerince konu hakkında derhal inceleme başlatılmıştır.
Yapılan incelemede 23 Nisan 2024 Salı günü Melen Çayı'na su boşaltan aracın Gölyaka Belediyesi'ne ait olduğu ve Belediye kademesinde bulunan bakım kanalında biriken çamurlu suların çekilerek Melen Çayı'na boşaltıldığı anlaşılmıştır.
Uygun olmayan şekilde çamurlu suyun Melen Çayı'na boşaltılmasına sebep olan ilgili Belediye'ye 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20. maddesi gereğince idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca sorumlular hakkında idari soruşturma devam etmekte olup, süreç hassasiyetle takip edilmektedir.  

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
15.05.2024
00:32

Doğal güzelliğimiz Allah'a şükür her yerde yok, önemli olan insanların o doğal güzelliğe sahip çıkmasıdır. Piknik yapıp, yemek içmek ardından pisliğini bırakmak, bu alanlara zarar vermek, vs. o da insan denen varlığın kalbiyle, iç güzelliğiyle ilgili. Önce herkes kendini bir hesaba çekmelidir. Bu işin içinde illaki bir siyasi oyun vardır, ancak siyaset bir kumar gibidir, 2 şık var, ya kazanırsın ya da kaybedersin, hazmı kolay olmayabilir, insan gerçekten Allahın yarattığı insan ise bunları iyi düşünmek gerek, kime kimi karalıyorsun, sonucundakim zarar görüyor, hep birlikte yaşadığımız Gölyaka yani yine biz. Sonuç ne oldu, Düzce ve Gölyaka ulusal basında karalanmış oldu. Çevre şehircilik işin aslını ortaya çıkmadan hüküm vermiş, ne güzel ya, görevlerini yapmışşş oldular, 2 satır yazı bir açıklama kendileri sıyrıldılar, bittimi yani????

Katılıyorum   Katılmıyorum
%47,31
????????
15.05.2024
00:16

Birincisi, bu olayı çeken kim bu önemli, ikincisi, Melen ve aksu çayına akan derelerden, çamur bir yana köylerden köylerin lağımları, ahırların pislikleri dahası bir köyümüzün kanalizasyonu nereye akıyor acaba, çevre şehircilik ceza keserken bunlara bakmışmı, olayı basına veren kişi vidanjörü kullanan kişiyi neden çekmemiş, araç oraya havadan mı geldi. Melen ve aksu çayları zaten pislik yuvası, herkes evinin, ahırının, bahçesinin, tarlasının, inşaatının vs. aklınıza gelen her türlü pisliği atıyor, bu her yerde böyle bunu kimse inkar edemez, ki yukarıda da yazdım, köylerden gelen derelere bağlı bir sürü lağım gideri ve ahır pisliği varken kim neyi kime ne anlatmaya çalışıyor, belediye başkanı yeni olduğu için hazmedemeyenlerin oyunudur. Bu olay yeni olan bir şey değil yıllardır var ve devam ediyor, kimse kimseyi kandırmasın. Müslüman Müslümana böyle oyunlar oynamaz, ya Müslüman değiliz yada (mazallah) kafiriz, Müslümansak öyle davranmalıyız, değilsek böylesini kâfir bile yapmaz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%68,09
İmanı olamayan her kötülüğü yapar
14.05.2024
15:49

önceden doğal güzellikleriyle haberlere çıkıyordu burası

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
cemil


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.