Korona Günleri ve İnsan

Koronavirüs insanlık tarihinde bir dönüm noktası olacak. Kolay kolay da unutulmayacak.

Tıpkı, tekerleğin icadı, elektriğin yanması, yazının bulunması, atom bombasının patlaması gibi, bunun ardından da yeni dünya düzeni gelecek.

Bütün mesele bu günleri atlatabilmek! Bunun için canhıraş çalışan sağlıkçılardan, çözüm için uykudan mahrum bilim insanlarından Allah razı olsun.

Beni yakından tanıyanlar bilir; son bir yıldır, insanlığın azdığını, başımıza bir musibet geleceğini söyler dururdum.

Bunu müneccim olduğum için söylemedim. Nostrodamus'u da hiç tanımam. Ama kutsal kitaplar yazıyor, dünya tarihi yazıyor. Ne zaman insanoğlu azmış, fıtratı dışında hareket etmeye başlamış, o vakit beklemediği musibetlerle karşılaşmıştır. 

Hatta Kitabımız Kur'an-ı Kerim'de bu konuları açıkça anlatan 35 civarında Ayet-i Kerime var.

Hep bir üstünlük beklentisinde olan insanoğlu, güçlendikçe yani korkularından kurtulup, istediklerini yapar hale geldikçe yaradanına bile karşı gelmeye başlıyor. (Haşa!) O'nunla rekabet haline girdiğini söylesek dahi çok da abartmış olmayız. 

Dikkat ederseniz son yıllarda insanların birbirine saygısı, sevgisi kalmamıştı. Herkesin Cennet’te yaşıyormuş gibi beklentileri vardı. Özgürlüğü başkalarının kendisine hizmet etmesi olarak algılayan, kim ne yaparsa yapsın, kendisine faydası yoksa reddeden bir toplum haline gelmiştik.

Ortalık iddiadan geçilmiyordu. Birileri arzuları doğrultusunda senaryolar üretiyor, diğer insanların da buna hizmet etmesi bekleniyordu.

Kimbilir, belki de bazıları  gerçekleri anlatıyorlardı.

Biz görür müyüz bilemem ama, sonuçları tarih yazacak.

Küresel güçler laboratuvar ortamında mı yaptı, yoksa herşeyi yiyen açgözlü Çinliler yüzünden mi oldu, orasını bilemem ama, biz inananlar biliyoruz ki Allah istemezse yaprak bile kıpırdamaz. Yüce Yaratıcı, isterse izin verir, isterse helak eder.

Allah'ın yarattığı varlıkların içinde en mükemmel varlık ise insandır.

Dünyaya geldiğinde, doğaya boyun eğerek yaşamını sürdürmeye çalışan insanoğlu, daha sonra, amentüsü öncülüğünde, doğa ile işbirliğini geliştirerek, yaşam kalitesini yükseltir.

Biz inanırız ki, alemleri yaratan yüce Rabbimiz, insanı yarattığı günden bugüne, onun nasıl yaşarsa, müreffeh olacağını anlatan Kutsal Kitaplar, Kutsal Kitaplarda yazılanların nasıl uygulanması gerektiğini gösteren Peygamberler de göndermiştir.

Bunların dışına çıkılan her dönemde insanoğlu büyük musibetler ile karşılaşmış, dünya da ciddi değişimlere neden olmuştur.

Gün o gündür. Önce kendimizi korumalı, sonra mantalite olarak önümüzdeki günlere hazırlanmalıyız.

Önümüzdeki hafta KORONA SONRASI YENİ DÜNYA’yı tartışmak üzere...

Sağlıcakla kalın...


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.04.2020
15:19

Sayın valim. Bencillik ve aşırılık kibir ve kendini. Kaf dağlarında. Görenler bitecek desene. Yaşasın cehennem. İnsan olmayı başarırız. Umarım şimdilik kal sağlıcakla abim

Katılıyorum   Katılmıyorum
%80,00
Kemalettin mezarcı
14.04.2020
15:12

İnsanoğlu kendini bir sorgulamalı.. evet yazı güzel olmuş...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%80,00
Tarık Er


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.