Milli Eğitim,Müftülükler ve Halk Eğitimi Merkezlerinde Öğretici Görevlendirmeleri

 

Milli Eğitim Müdürlükleri, Müftülükler ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde öğretmen yetersizliği nedeniyle her yıl kurum dışı görevlendirmeler yapılır. Bu tür görevlendirmeler de, ders ücreti karşılılığı yapılır. Dolayısıyla görevlendirilecek öğreticiler, mümkün olduğunca ikamet ettiği yerler dikkate alınarak yapılır.

Diyelim ki bir öğretici görevlendirmesi yapacaksınız. Görevlendirecek olduğunuz öğreticinin ikamet ettiği yer Beyköy olsun. Görevlendireceğiniz yer de Kabalak köyü olsun. Bu öğretici dolmuşa binecek önce Düzce merkeze yani Azmimilli ilkokulunun karşısındaki durağa gidecek, bir sefer dolmuş ücreti verecek. Oradan da koştura koştura Başaran kırtasiyenin oraya veya çobandaki terminale gidecek ve Kabalak köyü tarafına giden dolmuşa binecek ve ikinci bir sefer daha dolmuş ücreti verecek! Dolmuştan indiği anda da diyelim ki biraz da yaya yol yürüyecek ve görev yerine ancak varacak! Aynı işlem öğlenden sonra bir sefer daha eve dönüş için tekrarlanacak.

Bir örnek daha verelim: Görevlendirecek olduğunuz öğreticinin ikamet ettiği yer Düzköy olsun. Görevlendireceğiniz yer de Beyköy olsun. Bu öğretici Beyköy?e gitmek için dolmuş ücreti vererek önce Düzce?ye gidecek. Terminalin orada veya Başaran kırtasiyenin önünde inecek. Oradan da koştura koştura Azmimilli İlkokulunun karşısındaki Beyköy dolmuş durağına gidecek, dolmuşa binecek ve ikinci bir sefer daha dolmuş ücreti verecek. Dolmuştan indiği anda da diyelim ki biraz da yaya yol yürüyecek ve görev yerine ancak öyle varacak. Aynı işlem eve dönüş için bir sefer daha öğlenden sonra tekrarlanacak! Bu işin bir de yağmuru, çamuru, soğuğu, sıcağı, rüzgarı, karı, ayazı olacak.

Bu öğreticilerin zamanı yolda geçer, öğreticilerden de başarı adına fayda sağlayamazsınız.

Yani günde 4 sefer dolmuşa binecek, yol parası verecek, ayrıca da yaya olarak yol yürüyecek. Dolmuş ücreti en azından 2 lira olduğunu düşünürsek günde 4 sefer otobüse bineceği için günlük 8 lira dolmuş ücreti verecek. Bir ay boyunca 22 gün iş günü olduğunu kabul edersek toplamda 176 tl. dolmuş ücreti ödeyecek?

Görevlendirilen öğretici kaç lira ders ücreti alacak? Günde 5 ders saati olsa, ayda 100 ders saati olur. Ders ücreti net yaklaşık 8.00 lira olsa ki yoktur, ayda 800.00 tl. eder. Dolmuş ücreti olarak da 176.00 TL. yi çıktığımızda alacağı net ücret 624.00 TL.

Allah aşkına bu işin pratik bir yolu yok mu? Var! Nedir peki? Görevlendirmesi yapılacak olan öğreticilerin ikamet adresi ve görevlendirme yapılacak olan yerleşim yerleri de masaya konulur. Mesela; İkamet adresi Düzköy olan öğreticiyi Kabalak köyüne verirsiniz, Beyköy?e görevlendireceğiniz öğreticiyi de ya aynı yerleşim yerinde veya yakın bir köyde ikamet eden öğreticiyi görevlendirirsiniz olur biter. Öğreticiyi hem maddi, hem de manevi olarak sıkıntıya sokmamış olursunuz. Aldığı ücret de bir işe yarar, çoluk çocuk da dua eder.

Efendim ben yukarıda belirtilen şekilde yapmam. İstediğimi, istediğim yerde görevlendiririm. Tabii ki istediğiniz gibi yaparsınız ama adaleti sağlayamazsınız, gönülleri rahatlatamazsınız, verim alamazsınız?

Hepimizin oğlu, kızı veya eşi, dostu var. Herkes üç beş kuruş para kazanmak için çırpınıyor?

Kimse haddimi aştığımı düşünmesin, bu işin içinden gelen bir kişiyim!

Pratik çözüm uygulanmazsa ne olur? Vatandaş problemini çözeceği birisini bulur.

Eski kaymakamlarımızdan birisi şöyle söylemişti. Problemi olan vatandaş kapınıza geldiğinde, vatandaşın problemini çözün! Şayet çözmezseniz, vatandaş problemini çözecek birisini bulur! Gelin yol yakınken problemi siz çözün vatandaşın da duasını alın derdi.

Bu konu Başta Milli Eğitim Müdürlüklerini, Müftülükleri ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerini çok yakından ilgilendirir.

Tüm görevlendirmeler yukarıda yazılanlar doğrultusunda uyar mı? Uymadığı da olur. Sebeplerini açıklarsanız vatandaş uymadığını zaten kendisi de kabul eder, etmezse de kendisi bilir?

 Esen kalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.