Yeni yapılan kamu kurumlarında mescit mutlaka düşünülmeli

 

 

Hangi resmi kurum olursa olsun artık projelere mescit ve abdest almaya uygun lavabo yapımı mutlaka düşünülmelidir. Mesela son yıllarda yapılan okul, hastane, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü vb. inşaatlarda bu durum mutlaka dikkate alınmalıdır.

 

Düzce?mize yapılan yeni hastane binasında, bina içinde kullanılabilir şekilde ve birden fazla sayıda mescit mutlaka düşünülmelidir. Yanıbaşına bir cami yapılacak olsa da düşünülmelidir. Neden? Çünkü hastane binası çok büyük bir bina. Hastanenin bir ucundan öbür ucuna gitmek bir hayli zaman almaktadır. Eğer projede mescit yoksa ya mülki amir, ya siyasiler her kimse olursa olsun buna mutlaka müdahil olmalıdırlar.

Mesela yeni yapılan Düzce Devlet Hastanesi ile ilgili bazı bilgiler verecek olursak; Düzce ilinde hizmet verecek olan Devlet Hastanesi 300 yataklıdır. Arsa alanı 42.231 m2, kapalı alanı 49.385 m2, oturum alanı 12.304 m2?dir.

Hastane 4 kat, 19 bloklu olarak projelendirilmiştir. Projede 61 adet 1 kişilik hasta odası, 103 adet 2 kişilik hasta odası, 24 adet genel yoğun bakım yatağı, 4 koroner yoğun bakım yatağı, 14 adet yeni doğan yoğun bakım yatağı, 2 adet doğum salonu, 14 adet kuvöz, 4 adet mahkum servisi yatağı, 110 adet poliklinik oda mevcuttur.

Ayrıca hastane bünyesinde Nükleer Tıp Ünite Merkezi, Kemoterapi ve Kan Alma Transizasyon Merkezi de vardır. Hastane otoparklarında (kapalı-açık) toplam 9.981 m2?lik alanda 451 araca park imkanı olacaktır.

Peki Mescit var mı?

 

Yeni yapılan okul inşaatlarının çatıları!

Avrupa?ya gidip gelenler, binaların her birinin çatısının altı mutlaka kullanılır diye anlatır dururlar. Hani mantık da kabul etmiyor değil. Bina yapılmış, kapanan çatının altı da beton. Neden kullanılır durumda olmasın. Çatı biraz daha yükseltilir, çelik konstrüksiyon olarak yapılır. Yapılmış olan bina özel mülkiyet ise her türlü kullanılmaya müsaittir. Yapılan bina resmi bir bina ise çatının altı toplantı salonu, mescit, okul ise yağmur, kar ve soğuklarda sportif faaliyetler ve ihtiyaç durumuna göre değerlendirilebilir. Böyle şeyleri neden akıl etmiyoruz? .

Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.