İdareciler Orayı Görmeli. Orada Ayrı Bir Dünya Var!

Geçtiğimiz günlerde bir grup arkadaş ile birlikte, yapılan çalışmaları merak ettik ve yerinde görmek için orayı ziyaret ettik. Sınıf ve koridorların boya, badanası gayet güzel bir şekilde yapılmış. Orada samimi bir çalışma ortamı var. Öğrenciler, gerçekten çok özel!

Öğrenciler her sabah Düzce?nin Cumayeri, Çilimli, Gümüşova, Gölyaka, Kaynaşlı, Beyköy ve merkez ilçenin uzak köylerinden alınıyor, her akşam tekrar evlerine teslim ediliyor. Bu işlem bir öğretim yılı boyunca haftanın beş günü yapılıyor. Bu iş için 9 servis aracı görev yapıyor. Engelli öğrencilerin birçoğunun annesi de yanında okula geliyor. Öğlen yemekleri aynı binada yeniyor. Devlet, taşıma ve yemek ücretini karşılıyor. Okul idaresi, anneler için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne bağlı olarak El Sanatları ve Kur?a-nı kerimi tecvitli olarak öğrenme kursları açmış.

Sözü edilen bu yer Düzce ilinin Şıralık mahallesinde, Düzce İmam Hatip Lisesinin güney tarafında halen eğitim öğretim yapılmakta olan ?Yeşil Düzce Engelliler Okuludur.? Bu okul her kurum idarecisi tarafından mutlaka ziyaret edilmelidir!

Bu bina hatırlayabildiğim kadarı ile 1994 tarihinde hizmete açılmıştı. ?Ortopedik Engelliler İlköğretim Okulu? adı altında 2007 tarihine kadar özel eğitim hizmeti vermişti. 2007/2008 eğitim öğretim yılından itibaren ?Yeşil Düzce Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi ve İş Okulu? adıyla hizmet vermeye devam etmişti.

2012/2013 Eğitim Öğretim yılında iş okulundan ayrılarak ?Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi? ve ?İş Uygulama Merkezi? adıyla da halen hizmet vermektedir.

Düzce valiliği, kısa bir süre önce aldığı bir kararla 03-06 yaş arası Özel Eğitim Ana Okulunu (OÇEM) faaliyete geçirdi. Eğitim, 2014-2015 eğitim öğretim yılının 2. döneminde başladı.

Engelliler için yapılan okulun sadece bir bölümü Yeşil Düzce Özel Eğitim Okulu tarafından kullanılmaktadır. Bu binada Özel Eğitim Uygulama Merkezi 1. kademesi (İlkokul), 2. Kademesi (ortaokul), 3. Kademesi (Lise) olarak yaklaşık 136 öğrenci ile eğitim öğretim yapmaktadır.  Ayrıca Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Engelliler Meslek Lisesi) de aynı binada yaklaşık 140 öğrenci ile eğitim öğretim yapmaktadır.

Her idareci, özellikle her okulun müdür ve yardımcısı bu okulu ve engelli öğrencilerini mutlaka ziyaret etmeli, okul idaresi ve öğretmenlerinin çalışmalarını yerinde görmelidir.

Ziyaretten sonra da herkes tefekkür etmeli, kendi ailesini, kendi kurumunu, okulunu ve öğrencilerini gözünün önüne getirmeli, yaşantısına ve çalışmasına ona göre yön vermelidir!

Bu ziyaret başta mülki idare tarafından, özellikle Milli Eğitim Müdür, müdür yardımcıları ve şube müdürleri tarafından mutlaka yapılmalıdır. Orada ayrı bir dünya var.

Allah herkese hayırlı ve uzun ömürler versin. Allah devlete ve millete zeval vermesin! Hoşçakalın. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.