Düzce Belediyesine Vatandaştan Teşekkür!

29.12.2014 Pazartesi günü bu köşede ?Düzce Belediye?sine Vatandaştan Açık Mektup!? başlıklı bir yazı yazmıştım. Yazdığım yazıyı tekrar aşağıya aldım.

?

??Sayın Belediye Başkanım,

Belediyemiz, 65 yaş üstü olan vatandaşların kullandığı ücretsiz seyahat kartını, günde en fazla iki sefer kullanabilirsin kuralını getirdi. Bu doğru bir kural mı? Vatandaş olarak diyorum ki! Bu kural asla doğru bir kural değildir!

Neden mi? Açıklayayım. Önce hükümetin çıkardığı kanuna aykırı! Diyelim ki vatandaş bunu istismar etti. Önüne geçmek için ilgililer belli bir kural koyacak! Böyle bir hakkı var mı onu da bilmiyorum. Fakat toleranslı hareket edelim ve var olduğunu kabul edelim!

Mesela; Vatandaş olarak ben, Arapçiftliği mahallesinden halk otobüsüne bindim. Serbest seyahat kartını 1. sefer okuttum, Şehir merkezinde, SSK olarak bilinen Atatürk Devlet Hastanesine gittim. Muayene sırası almak için kuyruğa girdim. Sıram geldiğinde memur, 65 yaş üstü olan vatandaş olarak bana, senin muayene olacağın doktor bugün Muncurlu?daki hastanede dedi.

Vatandaş olarak canım sıkıldı moralim bozuldu ama yapacak bir şey yok, doğrudan otobüs durağına gittim, bekledim. Halk otobüsü geldi ve bindim. Serbest seyahat kartımı 2. sefer okuttum. Muncurlu?daki hastaneye gittim, muayene oldum. Doktor, bir film çekilmesi gerekecek bunu Üniversitedeki Tıp Fakültesinde yaptırman gerekecek dedi ve beni oraya gönderdi.

Muncurlu?dan, halk otobüsüne tekrar binerek serbest seyahat kartımı 3. sefer okuttum, Düzce merkeze geldim.

Serbest seyahat kartımı 4. sefer okutarak Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine gittim.

Tıp Fakültesinde işim bittikten sonra halk otobüsüne bindim, serbest seyahat kartımı 5. sefer okutarak Düzce merkeze gidiyorum, fakat bu arada otobüsün içindeyken bir vefat haberi geldi. Şıralık mahallesinde ikindi namazına müteakip bir cenaze haberi!

Düzce merkezde halk otobüsüne tekrar bindim, serbest seyahat kartımı 6. sefer okutarak cenaze için şıralık mahallesine gittim.

Cenaze dönüşü serbest seyahat kartımı 7. sefer okutarak Şıralık mahallesinden Düzce Merkeze geldim. Serbest seyahat kartını 8. sefer okutarak Düzce merkezden Arapçiftliği mahallesine giderek ancak evime ulaşmış oldum.

Bu mektup bir senaryo değil. Zaman zaman herkesin başına gelebilecek normal bir durum.  Düzce Belediyesi, serbest seyahat kart kullanımını günde 2 sefer olarak belirlemiş. Vatandaşa günde 2 sefer kullanım hakkı vermek yerine aylık 60, 70 veya 80 kullanım hakkı verilse ve ben de bu hakkımı ister 10 günde, isterse 20 günde kullansam. Her gün hastaneye veya her gün cenazeye gitmeyeceğime göre, aylık kullanım hakkımı belki de bir ayda bile kullanamayacağım! 

Vatandaş olarak tarafıma verilen serbest seyahat kart kullanım hakkını eğer bir ay içinde aşmışsam, bilirim ki kullanım hakkım bitmiştir. O zaman kendimi mahcup duruma düşürmeden, şoförün manalı manalı bakışına da muhatap olmadan para vererek ihtiyacım olan otobüs kartını alır, gideceğim yere giderim. Alınan bu kararı düzeltmek çok mu zor? Saygılarımla.? Vatandaşın dile getirdiği bu konuyu düzeltmek gerçekten çok mu zor??

Bu köşede yazdığımız yazı Düzce Belediyesi tarafından dikkate alınmış ve 22 Nisan 2015 tarihinden itibaren uygulamaya konulmuş.

Yani, halk otobüslerine binecek olan 65 yaş üstü vatandaşlar, kendilerine tanınan 60 kullanımlık ücretsiz seyahat kartlarını bundan sonra bir ay boyunca ister bir gün, ister 5 gün, ister 10 gün, isterse 30 günde kullanacaklar. Bir aylık süre içinde 60 kullanımlık ücretsiz seyehat kart hakkının tamamını kullanan vatandaşlar, aynı ay içinde ihtiyaç halinde alacak olduğu kart için ayrıca para ödeyecekler! Vatandaşın da talebi zaten böyle idi. Vatandaşlar, isteklerinin kabul görmesi nedeniyle Düzce Belediyesine teşekkür ediyorlar. Bizler de yazdıklarımızın dikkate alınması nedeniyle Düzce Belediye Başkanına ve şahsınde bu kararı alanlara teşekkür ediyoruz.

Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.