Yorumsuz!

?1 Günlük Kayıp: 82.000.000.000 TL.

Koalisyonun adı bile piyasaları alt üst etti. Siyasi İstikrarsızlık kabusu yıllar sonra tekrar hortlayınca, ekonomi alabora oldu. Seçimden sonraki gün kur, faiz ve borsanın 1 günlük zararı 82 milyar liraya ulaştı.Seçim sonuçlarının koalisyona işaret etmesi, piyasaların 2002'den bu yana unuttuğu 'siyasi istikrarsızlık' kabusunu tekrar canlandırdı. Buna paralel kur ve faiz artışı ile borsadaki düşüşün Türkiye'ye bir günlük maliyeti 82 milyar liraya ulaştı. Seçim sonuçlarının ardından ilk işlem gününde borsa açılışı yüzde 8.2'lik düşüşle 75 bin 268 puandan yaptı. İkinci seansta kayıpların bir kısmını telafi eden borsa, günü yüzde 5.05'lik düşüşle 77.805 puandan kapattı. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin cuma günü 585.3 milyar TL olan piyasa değeri, 1 günde 32 milyar lira azalarak 553.3 milyar liraya geriledi.?09.06.2015-Takvim Gazetesi.

-----------------------------

?Haçlılar zafer kutluyor!

7 Haziran seçimleri öncesinde her ortamda Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldıran haçlı ittifakı seçimlerin ardından zafer kutlaması yaptı ve yine Erdoğan'a saldırdı...Ana akım gazetelerin çoğunun baş sayfadan yayımladığı haber ve yorumlarda HDP'nin başarısı vurgulanırken, seçimden ilk sırada çıkan AK Parti'nin aslında kayıp yaşadığı belirtildi.

La Repubblica gazetesi haberi baş sayfadan iki yorum yazısıyla verdi.

Selehaddin Eyyübi Durduruldu

Adriano Sofri imzasıyla yayınlanan yorumda "Yeni bin yılın Selahaddin Eyyübi'si son metroda durduruldu" başlığı kullanıldı.Erdoğan'ın bir mitinginde Kudüs'e İslam bayrağı dikmekten söz ederek Selahaddin Eyyübi'nin adını andığı hatırlatıldı.

"Sultan?a Şamar?

Aynı gazetede Marco Ansaldo imzalı yazıda ise "Sultan'a şamar. Türkiye'de heyelan ve dönüm noktası" başlığını kullanıldı.Yazıda "Beyaz gömlekli bir Kürt'ün temiz yüzü ilk kez Türkiye meclisine giriyor ve Sultan'ın kibrini yerle bir ediyor. Sakin bir konuşma tarzına sahip olan, azınlıkları, kadınları ve eşcinselleri savunan Selahattin Demirtaş, seçim kampanyasında reddettiği Erdoğan'a kafa tutuyor. Hilal ülkesi (Türkiye) için bir devrim" denildi.? 08 Haziran 2015 La Repubblica gazetesi. (İtalyan Gazetesi)

-----------------------------

?Batılı ittifak gaz verdi

Türkiye'ye olan ilgileri bir türlü bitmek bilmeyen Batı'nın, Bildelberg ve Chatham House toplantılarında 7 Haziran Genel Seçimleri üzerine strateji yürüttüğü ortaya çıktı. Dünyayı yöneten gizli örgüt olarak bilinen Bildelberg Toplantıları'nın geçmiş yıllarda yapılan görüşmelerinde, "Türkiye'de 2014 yılında demokrasi tartışılır hale gelecek" şeklindeki görüşü deşifre olmuştu. Yine Chatham House adlı İngiliz düşünce kuruluşunun HDP'nin desteklenmesi için devreye girdiği ortaya çıktı. TAKVİM, Chatham House'taki toplantılarda Türkiye üzerinde yürütülen projelere ulaştı.

Osmanlı Benzetmesi

Kuruluşta bir süre önce yapılan değerlendirmede Türkiye'nin bugünkü durumu Osmanlı Devleti'nin son günlerine benzetiliyor. "AKP Hükümetinin PKK ile masaya oturması büyük fırsat. Uluslararası hukuk açısından da uygun ortam ortaya çıktı. AKP iktidardan gitse bile fark etmez. O toplantıyı AKP yaptı denemez. Muhatap Türkiye Cumhuriyeti" ifadeleri kullanılıyor. Toplantılarda, "Sınır çizilmesi aşamasındayız. PKK/HDP sınır çizilmesi koşuluyla belli tavizler verebilir. PKK yönetimi Batı ile benzer görüşlere sahip" denildi.

HDP Barajı Aşmalı

Buna göre HDP'ye verilen rol, şöyle dillendirildi: HDP'nin (PKK) konumu güçlenmeli. HDP desteklenmeli ve barajı aşmalı. HDP barajı aşar ve güçlü bir şekilde TBMM'de temsil edilirse sorunun çözümü rahatlar. Hele Hükümete ortak olursa iş daha kolay hale gelir. Bu nedenle medya desteği önemli. Bunun için gereken yapılmalı" 09.06.2015-Takvim Gazetesi.

-----------------------------

?Haddini Bil Peres

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2009'da Davos'ta "One minute" çıkışını yaptığı İsrail'in eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres, 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. Türkiye'yi eskisi gibi yönetememekten şikayetçi olan Peres, seçim sonucunun İsrail için olumlu olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de olanlardan memnunum, Erdoğan Türkiye'yi İran yapmak istiyordu ama Ortadoğu'da iki İran'a yer yok" ifadelerini kullandı. Sahilde çocukları öldüren İsrail'in en kirli isimlerinden biri olan Peres'in açıklamaları, sosyal medyada da tepkilere neden oldu.

İşte o yorumlar: Çocuk katilleri, bebek katillerini sever. Öldürme konusunda uzmansınız. Ancak fazla umutlanmayın. Size Türkiye'de ekmek yok. Eski Türkiye hayalleriniz suya düşecek.? 09.06.2015-Takvim Gazetesi. Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.