İsimleri Yaşatmak!

?09.12.2013 tarihinde bu köşede Düzce Belediye Meclisimiz tarafından Mamure köprüsüne bir isim verilmesini talep etmiştik.

2013 yılının Şubat ayında yapımına başlanan, 4 ilçe ve 74 köye hizmet götüren köprü yine 2013 yılının son aylarında bitirilmişti. 50 yıllık hasret sona ermişti.

Düzce?mize ve ülkemize çeşitli şekillerde hizmeti olan, bizlerin bildiği veya bilmediği çok sayıda değerli insanımız mevcuttur. Bu insanlarımızın adını çeşitli şekillerde yaşatmalıyız!

Yaşadığı veya hizmet ettiği beldeye maddi olarak katkı sağlayan hayırseverler yapmış oldukları eserlerle kendi isimlerini, anne, baba veya çocuklarının isimlerini yaşatmaya çalışıyorlar!

?

Mesela; ? Zahit El Kevseri (Zahit El Kevseri sokak ve Caddesi), Hafız Hasan Şen (Hafız Hasan Şen Sokak veya okulu), Haydar Gördebil (Haydar Gördebil Caddesi), Eski Belediye Başkanlarımızdan Ruhi Kurnaz (Ruhi Kurnaz Caddesi), Rasim Betir Paşa (Rasim Betir Bulvarı) gibi.

??

19.06.2015 tarihinde bu konuyu tekrar gündeme getirmiştim.

06.09.2015 tarihinde Cihan Aksarı evladımız Hakkari?nin Dağlıca Bölgesinde şehit edilmişti!

1967 yılında yıkılan, Mamure köprüsü olarak bilinen ve 2013 yılında tekrar yapılan köprünün ismi ?Mamure Köprüsü? olarak mı kalsın, yoksa Şehit Cihan Köprüsü olarak mı değiştirilsin?

Veya; Hastane Caddesinin belli bir yerinden itibaren Mamure köprüsüne kadar olan bölümüne Şehit Cihan Caddesi verilemez mi. Ne dersiniz?

?Değer verirseniz değer bulursunuz!?

Hoşça kalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.