Cedidiye Camiinin Bulunduğu Bahçe Kime Ait ?

Cedidiye camiinin bulunduğu yerin tapusu var mıdır, varsa kaç metre karedir? Camiye ait olan o bahçeyi cami cemaati mi, caminin bahçesine yakın olan esnaflar mı kullanmaktadır?

Bahçe, camiye ait ise cami cemaati kullanmalıdır. Oysaki cemaat kullanamıyor. Nereden biliyorum bunu? Cami bahçesinde bir sandalye bulup oturduğum zaman hemen para istiyorlar da oradan biliyorum! Cami derneği bahçeyi, esnafa kiralık olarak vermişse bunu hangi mevzuata göre vermiştir?

Okul binalarının içindeki veya bahçelerindeki kantinler kiraya verilirken ihale usulü verilir ve milli emlak oradan bir pay alır, kiralar resmidir ve formaliteleri de bellidir!

Cami bahçesi belediyeye ait ise, cemaat orada bulunan masa ve sandalyelere oturduğunda herhangi bir ücret ödemek zorunda mıdır?

Cami bahçelerinin nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili herhangi bir mevzuat var mıdır?

Herşeyi bir tarafa koyarak, her şeyin mevzuata göre yapıldığını da farzederek bir şeyi sornak istiyorum? Cami bahçesini kullananlar o bahçeyi hangi ölçülere göre parsellemişler? O masa ve sandalyelerin temizlik kontrolünü kim yapmaktadır? Cami cemaatinin sıkışık bir vaziyette o masa ve sandalyelere oturmasına kim, nasıl ve ne adına müsaade etmektedir?

Herşeyin usulüne uygun yapıldığını kabul etsek bile cami bahçesine karşıdan bakıldığında estetik olarak göze hoş gelmesi gerekmez mi? Cemaatin daha rahat oturabileceği masa, koltuk ve şemsiyelerin olması gerekmez mi? Cedidiye camiinin cemaati hali hazır duruma layık mıdır Allahaşkına? Doğusu aynı, batısı aynı, kuzeyi aynı, güneyi aynı!

Kim ne derse desin! Cedidiye camiinin bahçesine cami cemaatinin oturacağı, vakit geçireceği bir yer lazım!

Hiç kimse yanlış anlamasın. Gayet açık söylüyorum. Cami cemaatine bir hizmet verilecekse görüntüsü güzel, masa ve sandalyeleri temiz, gerek günlük cemaatin, gerekse dışarıdan gelen misafirlerin beğeneceği görüntüsü güzel bir mekan oluşturulsun. Bunu kimin yapması gerekir? Şu anki duruma kim veya kimler müsaade ediyorsa onlar!

Parayı kim kazanırsa kazansın cemaatin umurunda değil. Ama hakkını vererek kazansın. İşletmeci de kazansın, cami derneği veya belediye de kazansın.

Net olalım! Bu caminin bahçesi kime ait? Buraları işletmeciye verenler kim? Belediye bu işin neresinde, Müftülük neresinde?

Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.