Öğrenci Yurtları ve STK?lar!

Eğitim-Öğretim yılının başlamasına çok az bir zaman kaldı. Tüm Türkiye?de bir telaş var. Kitap, defter, servis ve kalacak yer telaşı. Özellikle üniversite öğrencileri tercihlerine göre üniversitelere kayıt yaptırmış durumdalar. Üniversite öğrencileri için en önemli problem kalacak yer problemidir. Üniversite öğrencisi evinden, ilinden ayrı başka bir ile gidecek. Nerede kalacak? Ya devletin yurdu dediğimiz Kredi Yurtlar Kurumunun illerde var olan binalarında, ya özel yurtlarda ya da dernek veya vakıf yurtlarında.

Devlet yurtlarının kendisine ait kuralları vardır. Yurtlar çok da kalitelidir. Yemesi, içmesi, Yatakhanesi vb.

Gerek Kredi Yurtlar Kurumu olsun, gerekse özel, dernek veya vakıf yurtları olsun yaptıkları tek şey vardır. Öğrencinin karnını doyurmak, akşam olunca yatmasını sağlamak! Yani Otel ve lokantacılık hizmeti sunmak!

İyi de yurt işletmeciliği bu mudur? Bu öğrencilere sosyal aktiviteler sağlamak gerekmez mi? Halk Eğitimi Merkezi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü vb. kuruluşlar ile işbirliği halinde öğrencinin lehine olan faaliyetler yapmak gerekmez mi?

Öğrencilerin kaldığı öğrenci yurtları müdürlerinin, KYK da dahil bir araya gelmeleri, birbirleri ile tanışmaları, fikir alışverişinde bulunmaları, bir eğitim öğretim yılı boyunca yapılabilecek faaliyetler hakkında görüşmeleri doğru olmaz mı?

Mesela çeşitli konularda; Kurslar, Dil Kursları veya daha değişik kurslar, konferanslar, seminerler yapılamaz mı? Belli bir plan dahilinde piknik, gezi, turnuvalar, sergiler vb. aktiviteler yapılamaz mı?

Düzce Devlet Hastanesi, Cami, Hasta Sahiplerine Barınma Yeri!

Yeni yapılan Düzce Devlet Hastanesinin yanına cami yapılacak mı?

Hastane binasının kendi içinde ve çeşitli yerlerde birden fazla mescit yapılacak mı?

Hastane binasının bahçesine hasta sahiplerinin vakit geçirebileceği kapalı alanlar yapılacak mı?

Caminin yanına aşevi veya hasta sahiplerinin gerekirse akşam yatabileceği bir bina düşünülüyor mu?

Allah kimseyi hasta etmesin, hastane kapılarına düşürmesin ama hastalık da hayatımızın bir gerçeği!

Hastane kapılarında birkaç gün veya günlerce kalan hasta yakınları bu yazının ne manaya geldiğini çok iyi anlayacaklardır!

01 Kasım 2015 de milletvekilliği genel seçimleri tekrar yapılacak.  Partilerin Milletvekili adayları belli oldu. Hayırlı olsun. Milletin kendilerinden beklediği şey centilmenlik, kavgasız, gürültüsüz bir seçim havası. Tüm partilere seçim çalışmalarında başarılar dilerim.

Kurban Bayramınızı kutlar, tüm İslam aleminin huzur dolu bir bayram geçirmesini cenabı haktan niyaz ederim. Hoşça kalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.