Ekmeklerin Altında Etiket Yok!

1 Kasım 2015 Milletvekilliği genel seçimi bitti. Ak Parti tüm Türkiye?de İktidar olacak çoğunluğu elde ederek tarihi bir zafer kazandı. Ak Parti Düzce ilinde de 3-0 yaptı. Üç vekil çıkardı. Vatana, millete, devlete, Düzce?ye hayırlı olsun.

 

Haydi bakalım. Tek başına iş başına!

 

Yaklaşık 53 yıldan beri Düzce ilinde şehirde yaşayan bir kişiyim. Malum olduğu üzere şehirde oturanların birçoğu ekmeğini bakkaldan, marketten ya da fırınlardan alır. Ekmeklerin, çoğunlukla altında veya uygun bir yerinde ekmek hangi fırında çıkıyorsa o fırına ait bir etiket bulunur. Neden? Şunun için; Fırından çıkan ekmeğin gramajı bellidir. Gramaj kontrolünü yapan kurum veya ilgili kurumun ilgili kişisi ekmeğin gramajını, pişkin olup olmadığını kontrol ettiğinde o ekmeğin hangi fırına ait olduğunu ekmeğin altındaki etikete bakarak tespit eder de onun için.

 

Sabah erken veya akşam saatlerinde çıkan ekmeklerde ekmeğin altında etiket olmadığına zaman zaman şahit oluyorum. Kontrol işlemini kim yapıyor bilemem, ama bir vatandaş olarak ben ekmeklerde etiket olmadığını görüyorum. Market sahibine soruyorum etiket neden yok diye? Cevap veremiyor ve mahçup oluyor!

 

Bu işin sorumlusu kimdir? Fırıncılar odası mı, Belediye mi, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü mü?

 

İnşaatlarda Dökülen Betondan Alınan Numuneler!

 

Son yıllarda Düzce?de çok sayıda inşaat yapılmaktadır.  İnşaat yapılırken, beton döküm anında, kolon veya hasır betonları dökülmezden önce her beton mikseri, beton numunesini standart halde hazırlanmış kaplara döker ve sonra da inşaatın betonunu döker. Alınan beton numuneleri daha sonra beton laboratuarına götürülür. Buraya kadar anlaşılmayan bir durum yok.

 

C 25 Betonu denilince ne anlamalıyız: Taban çapı 15 cm, yüksekliği 30 cm olan (suda 20 derece sıcaklıkta saklanmış deney silindirinden elde edilen) 28 günlük silindir basınç dayanımı; 250 kg/cm² olan veya eşdeğer küp basınç dayanımı 300 kg/cm² olan normal nitelikli betondur. (TS 500).

 

Alınan beton numunesi 7 gün sonra test ediliyor. İstenilen mukavemet bulunmazsa 21 gün bekleniyor. Yine istenilen mukavemet bulunmazsa 28 gün bekleniyor. Eğer böyle ise hasır betondan sonra en az 7 veya 21 veya 28 gün beklenerek mi inşaatın bir sonraki dökülecek olan katın kalıp hazırlığına başlanıyor?

 

Bekleme sürelerinin sonunda betonda istenilen kalite, mukavemet yakalanamamışsa dökülen beton mesela C 25 ise beton kırılıp veya kırdırılıp istenilen kalite beton yeniden mi dökülüyor?! Böyle bir durum karşısında bu işin sorumlusu kim? Hoşça kalın.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.