Okullar, Yer Altı Otoparkları ve Düğün Salonu!

Şehir merkezinde bazı bölgelerin 4 kata çıkarılması, şehrin büyümesi, beraberinde de halen var olan trafik şıkışıklığını daha da hızlandıracaktır. Bunun önüne nasıl geçilecek? Şehrin her tarafında ve de özellikle şehir merkezinde çok sayıda otomobil mevcuttur. Eğer tedbir alınmazsa yakında Düzce?nin trafik sıkışıklığını ve getireceği problemleri düşünmek dahi istemiyorum. Yollarımız dar, çevre yollarını hala işler hale getiremedik, dolayısıyla şehir merkezini de genişletemedik. Bunun yanında şehir merkezinde bulunan geniş alanlarımızı da maalesef değerlendiremiyoruz.

 Anıtpark alanının altı otopark olarak değerlendirilmeli diye zaman zaman konuşuruz. O kocaman alan neden değerlendirilmez? Belediye bu işi ya kendisi veya yap işlet devret modeli ile çok rahat değerlendirebilirdi. Hala da bunu yapabilir.

 Kız Meslek Lisesi Şıralık mahallesine taşındı. Namık Kemal İlkokulunun bahçesi ile eski Kız Meslek Lisesinin bahçesi herhalde birleştirilir! Aynı alana sadece Namık Kemal İlkokuluna ait büyük bir bina yapılsa, İsmetpaşa ilkokulunu da bulunduğu yerden kendi bünyesine alsa, bodrum olarak da o açık alanın tamamı kapalı otopark olarak değerlendirilse nasıl olur? İki okulun toplam alanı da herhalde on dönüm kadar vardır. Okul inşaatı bittikten sonra hizmete girecek olan kapalı otoparktan elde edilecek gelir birçok okulun masrafını karşılayamaz mı? Böyle bir yapılaşma belki birçok vilayete bie örnek olur!

Düzce Öğretmen evi yıllardan beri prefabrik bir binada hizmet veriyor. Öğretmenevi binası artık yenilenme zamanı geldi. Kiremitocağı Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezi binasının yanında yaklaşık 12 dönümlük boş bir alan var. Belediye, bu alanı park alanı olarak tahsis etmiş. O boşluk alanın bir bölümüne, içinde düğün salonunun da olacağı çok amaçlı bir öğretmenevi binası yapılamaz mı? Hem kendisine gelir sağlar, hem de Müftülük binası gibi kendi camiasına ve vatandaşa hizmet verir. Bu şekilde bir yapılaşma doğru olmaz mı?

Öğretmenevinin halen bulunduğu alan ile Kiremitocağı Mahallesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edilecek olan alan kurumlar arası takas yapılamaz mı?

Atatürk ilkokulunun bahçesinde bulunan anaokulu ile Bilim Sanat Eğitim Merkezi de İsmetpaşa ilkokuluna alınsa olmaz mı?

Bu arada El Sanatları Eğitim Merkezi binaları ve bulunduğu alanın da değerlendirilmesi unutulmamalıdır.

Bu konuları siyasiler ve idareciler olarak hep birlikte değerlendirsek, bugünden yarına fikir cimnastiği yapsak. Belki trafik sıkışıklığı biraz olsun azalır, daha az idareci, daha az çalışan ve daha az masraf olur!

Bu konularla ilgili fikirlerimi 12.03.2012 ve 14.04.2015 tarihlerinde de dile getirmiştim!

Bu yazıyı yazdım fakat daha yayınlanmadan Namık Kemal İlkokulunun bahçesine yapılacak olan okul inşaat alanının, tamamen yazdığım şekilde yer altı otoparkı yapılacağı haberini basından büyük bir zevkle öğrendim! Ne demişler? ?Aklın yolu birdir!? Bu kararın mimarı olan başta sayın valimiz Ali Fidan?ı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.