Yıkılan Kız Öğrenci Yurdu Arsasındaki Araç Otoparkı Kime Ait?

Geçtiğimiz günlerde 21.10.2015 tarihinde ?ilimize yapılan hizmetler? başlığı ile ilgili bir yazı yazmıştım. Yazının birinci paragrafında;

?1999 Düzce depreminde hasar gören Atatürk Bulvarındaki ?Yüksek Okul Kız Öğrenci Yurdu? Düzce valisi Ali Fidan?ın zorlamalarıyla nihayet 2015 yılının Nisan ayında yıkıldı?. Bilgisini vermiştim.

?Okuyucunun biri şöyle bir yorum yazmış; Sayın İlhami Bey! Yazılarınızı beğeniyle takip ediyorum. İlk paragrafta belirtmiş olduğunuz Atatürk Bulvarındaki yıkılan Yüksek Okul Kız Öğrenci Yurdu binasının yerinde konumlanan otopark kime aittir? Buradan elde edilen kazanç öğrencilere mi harcanmaktadır??

1999 Düzce depreminde, Atatürk Bulvarındaki Yüksek Okul Kız öğrenci yurdu ağır hasarlı olması nedeniyle 2015 yılının Nisan ayında yıkıldı. Yıkılan binanın yeri hiç vakit geçirmeden araç otoparkı olarak kullanılmaya başlandı. Doğrusu çok da akıllıca bir iş yapıldı. Bu fikir kimden gelmişse tebrik ederim.

Fakat vatandaş öğrenmek istiyor!

Araç otoparkında park eden araçlardan otopark ücreti alınmakta mıdır? Alınmaktaysa kim ve hangi kurum almaktadır?

Edindiğim biligilere göre Atatürk Bulvarındaki Kız öğrenci yurdu binası Düzce Belediyesi tarafından yıkılmış. Binanın yıkım masrafını üstlenmiş. Yıkılan binasın arsasını Düzce Belediyesi almış. Bunun karşılığı olarak da Kredi Yurtlar Kurumuna, Düzce Üniversitesinin hemen yanıbaşında yaklaşık beş dönüm bir yer vermiş. Yani takasa girmişler. Düzce?nin Merkezindeki yeri Kredi Yurtlar Kurumunun Kullanması mümkün değil. Konuralp tarafındaki beş dönümlük yeri de Belediyenin kullanması mümkün değil. Eğer bu doğru ise her iki taraf da doğru iş yapmışlar. Her iki tarafı da kutlamak gerekir. Atatürk Bulvarındaki yıkılan Kız Öğrenci Yurdunun yanıbaşındaki sarı binanın da belediye tarafından alınması çok doğru olur. Her iki binanın yeri birleştirilir daha rahat bir bina yapılır. Mümkün olsa da Güney tarafındaki 6 veya 7 katlı olan bina da (Daha önce umut sağlık kabininin olduğu bina) alınsa daha büyük ve daha planlı bir bina yapılsa!

Böyle güzel ve faydalı karar alanları, emeği geçenleri tebrik ederim. Hoşçakalın.   

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.