Belediye Su Sayaçlarını Yeniliyor, Fatura Derdinden Kurtuluyoruz!

Düzce Belediyesi su sayaçlarını yeniliyor, fatura derdinden kurtuluyoruz. Belediyeden istediğin kadar su al, istediğin kadar harca. Ucuz su kullan, kademeli tarifeden etkilenme. Su kullanım bedellerinin yanı sıra ÇTV?de de indirim olacak. Bakım ücreti yarı yarıya azalacak. Günün değişik saatlerinde kullanımla alakalı herhangi bir fiyat değişikliği olmayacak. Şu an Düzce belediyesinin taktığı ve takacağı akıllı su sayaçları Türkiye?nin en gelişmiş sayaçları.

Birkaç gün önce Düzce Belediyesine uğramıştım. Bir arkadaşla tanıştım.  Sohbetimizin içinde birkaç gün sonra Düzce Belediyesinin ?Kartlı (Akıllı) Su Sayaç? sistemine geçeceğini söyledi. Sohbet esnasında kendisine birkaç soru sordum cevaplarını aldım.

Akıllı su sayaçları için belediyeye kaç lira ödeyeceğiz? 240 TL. Belediye bu saatlerden güvence bedeli alacak mı? Hayır. 240 TL yi isterse kredi kartı ile de ödeyebilecek.

Yeni su sayacının ne avantajı var? %16 daha ucuz su kullanacak. Kullanacak olduğu suyun parasını peşin ödeyecek. İstediği kadar su satın alabilecek. Psikolojik olarak aldığım su bitecek düşüncesiyle daha az su kullanmış olacak. Eski su sayaçlarında 20 metreküpten sonra su daha pahallı idi. Şimdi fiyat farkı da olmayacak.

Akıllı su sayacı belediyeden alınırken beraberinde bir kart veriliyor. Kredi kartı gibi bir şey! Kartı sayaca takıyorsunuz. Sayaç onu hafızasına alıyor. Kaç metreküp su aldınız? Diyelim ki 5 metre küp. Satın aldığınız suyu bitirdiğinizde su kesilir. Daha önce satın aldığınız kartı tekrar sayaca gösteriyorsunuz ve su kendiliğinden akmaya başlıyor. Çünkü içinde yedek kart bulunuyor. Ama böyle bir durumda bir hafta içinde belediyeden mutlaka su satın almak zorundasınız.

Bundan sonra su abonesi alanlar akıllı saat ile tanışacak. Bu iş için veya eski saatları değiştirmek isteyenler belediye su işleri abone servisine müracaat edecekler.

Vatandaş eski su sayaçlarını kullanmaya devam edecek mi? İsterse kullanmaya devam edecek ama kullanmaya devam etmesi vatandaş için avantajlı değil çünkü daha fazla para ödemiş olacaklar. Eski klasik saatler arıza yaptığında ve su borcunu ödemeyenlerin su sayaçları yenileri ile değiştirilecek.

İleriki tarihlerde su satın alma işi internet kanalıyla da yapılabilecek. Vatandaş su faturası ödemek için artık belediyeye gitmeyecek. Belediyenin de, vatandaşın da yükü hafiflemiş olacak. Su sayaçlarında artık eski dönem bitti. İleriki günlerde yapılacak tanıtımlarla eski abone sahiplerinin de yeni döneme geçmeleri sağlanacak.

Bu sistem Türkiye?nin birçok yerinde kullanılıyor. Mesela Kaynaşlı Belediyesi bu sisteme çok önceden geçti.

Sohbet ettiğim arkadaşın belediyede görevli bir arkadaş olduğunu zannetmiştim. Meğer görüştüğüm kişi akıllı su sayaç firmasının yetkilisiymiş! Bu uygulama 01.12.2015 tarihinden itibaren Düzce Belediyesinde yürürlüğe girdi. Hayırlı olsun.

Hoşça kalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.