Düzce Valisi ve Eğitim!

Düzce Valisi Ali Fidan?ın, eğitimdeki sorunların giderilmesi ve başarının yükseltilmesi amacıyla öğretmen ve velilere hitaben kaleme aldığı mektuplar basında yer aldı. Mektuplarda ailelerden, eğitimdeki sorunların çözümü için destek istedi, eğitimcileri ve velileri teşvik etmeye çağırdı.

Değerli Öğretmenim, 

?? Bu inançla yürütülen çalışmalar sonucunda ilimizde, eğitim alt yapısına ilişkin sorun ve ihtiyaçlar büyük ölçüde giderilmiş olup, bundan sonraki önceliğimiz eğitim kalitesinin ve başarı oranlarının yükseltilmesi olacaktır. Eğitimin asli unsuru okul ve öğretmendir. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz gayret ve fedakarlık, ilimizde eğitim ve öğretimin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalarımızda temel dayanak noktalarımız olcaktır. Eğitimde arzu edilen başarı seviyesinin yakalanmasında siz öğretmen ve idarecilerimizin özverili çalışmaları yanında başta velilerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin samimi ve akılcı bir işbirliği içinde bulunmaları büyük önem taşımaktadır. Bu işbirliği ortamını oluşturmak, bilhassa velilerimizi eğitim sürecinde aktif rol almaya teşvik etmek yine siz öğretmen ve idarecilerimizin çabalarıyla mümkün olabilecektir?

Değerli Veli, 

? Bu süreçte siz değerli velilerimizin, okul ve öğretmenlerimizle işbirliği içerisinde olmanız çocuklarınızla yakından ilgilenerek onlara destek ve rehber olmanız hepimizin yürekten arzu ettiği başarı ve kaliteyi yakalamada çok önemli katkılar sağlayacaktır. Bu konuda büyük ihtiyacımız olan desteğinizi esirgemeyeceğinize olan inancımız tamdır. Hedefimiz çocuklarımızı mutlu, başarılı, özgüveni yüksek, araştıran, teknolojiyi üretip kullanabilen, milli ve manevi değerlerimize saygılı, kendi geleceğini, dolayısıyla ülkemizin geleceğini güvenle inşa edebilecek bireyler olarak yetiştirebilmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 2015-2016 eğitim öğretim yılının çocuklarımıza, ailenize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, destekleriniz için teşekkür eder, başarı dileklerimle selam ve sevgilerimi sunarım??

Dört yıl evvel, eski Düzce valisi Vasip Şahin?in de eğitimde başarıyı artırmak adına uygulamaya koyduğu ?Aile Öğretmenliği? projesi vardı. 

Bu proje ile ilgili; ?? Bu proje fırsat bilinmelidir. Valilik destekli bu projeden daha etkili bir uygulama olamaz! Bu proje bir fırsattır. Bu proje değerlendirilemezse yarın söylenecek hiçbir söz kalmayacaktır! Öğrenci, bu ve bunun gibi projelerin uygulanması ile kendisine değer verildiğinin farkına varacaktır. Düzce, eğitimdeki başarıyı ancak bu şekilde yakalayabilir.

Bu projeyi idareci ve öğretmenler sahiplenmelidir. Proje; "Vali bey?in emridir. Ne yapalım uygulamak zorundayız? düşüncesiyle uygulanacaksa hiç kıymeti yok. Okul idarecileri ve öğretmenler projeye inanmalı. Öğretmenler projenin bir parçası olmalı. Olumsuzlukların ortadan kaldırılması için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.

Şahsen biliyorum ki ilimizde bulunan eğitim sendikalarından bir tanesi, yaklaşık altı yedi yıl önce (Bu günkü tarihe göre 11 yıl önce) ve kendi imkanlarıyla, Düzce genelinde 6000 veliye bilgisayar destekli eğitim verilmesini sağlayan ?Anne-Baba Okulu Eğitimi? projesin uygulamıştı! Yapılan uygulamada gönüllülük vardı ve başarı da alınmıştı. Hangi iş olursa olsun gönüllülük varsa o iş olur. Aksi halde o işten hayır gelmez! Valiliğin içinde bulunduğu bu proje, sendikalar tarafından sahip çıkılırsa uygulanabilir diye düşünüyorum!? şeklinde 24 Ekim 2011 tarihinde bir yazı yazmıştım. 

Aynı şeyleri tekrar söylüyorum. Mesai saatlerine dikkat etmek başarının tek şartı değildir. Mesai saatlerine dikkat etmek zaten olması gerekendir. Eğitimde başarı gönüllülük esasına dayanır.

İlimiz valisi Ali Fidan Bey?in öğretmen ve velilerimize yazdığı mektup doğru olmuştur, öğretmen ve veliyi motive edicidir. Eğitim sendikaları, öğretmen ve veliler de üzerine düşeni yaparlarsa eğitimdeki başarıyı yakalarız diye düşünüyorum. Hoşça kalın.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.