Düzce Müftülüğünden Roman Vatandaşlar için Proje!

Romanlarla ilgili yapılan araştırma çok şeyleri beraberinde getirmiş. Düzce Valiliğinin himayesinde, Düzce Müftülüğü hizmetleri kapsamında hazırlanan projelerle Çamköy TOKİ'de 04-06 yaş Kur?an Eğitimi Kursu Aile Destek Programı hazırlıyor. Bu program yaklaşık olarak toplam 48 saat civarında bir program olacak.

Programda; Anne baba olmak, Çocuğun manevi gelişimi, Çocukta olumlu davranış geliştirmek, Çocuğu dinlemek,  Okul öncesi yaşlar ve Ailenin önemi, Çocukta olumsuz davranışları azaltmak, Çocuklara mahremiyet bilincini kazandırma, Çocuğun bedensel, Duygusal ve Sosyal Gelişimi, Bebeklikten çocukluğa doğru, 02-06 yaş konuları işlenecek.

Programda; Eğitim Uzmanı, Din işleri uzmanı, Rehberlik uzmanları, İl Vaizi, Psikologlar olmak üzere yaklaşık 9 öğretmen veya öğretici görev yapacak.

Bu programların yanında ayrıca Temiz Aile, Temiz Toplum, Huzurlu Aile, Huzurlu Toplum, sağlık, iletişim, eğitim, dini vb. konularda uzmanlar iki yıldan beri seminerler devam etmektedir.

Bir diğer konu ise alanda bulunan Sosyal Tesisler aktif hale getirilerek bayanlara yönelik Kur'an Eğitimi kursu açılmış. Bunun da ötesinde aynı bina içinde iki sınıf olarak 35 Roman yavrumuza yönelik 04-06 yaş Kur'an Eğitimi kreşi de açılmak üzere olduğunu duydum. İnşaallah yapılan bu çalışmalar değişik köylerde de devam eder. Sözü edilen konularda yetişkinler eğitilirler. Yapılan bu çalışmalara Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri de ortak edilirse daha geniş bir kesime hitap edilmiş olur. Bu çalışmalar Merkez ilçe ve köylerinde olduğu gibi, İlçelerde de yapılmalıdır.

Gerçekleştirilen bu programlar sayesinde geçen yıl programa katılan 90 kişi ile ?İstanbul?a İnanç Turu? düzenlenmiş. Bu yıl da ?Çanakkale Tarihi? gezisi planlanmış.

Yapılması, uygulanması gereken önemli konular bunlar. Belki de geç bile kalınmış. Ama ne olursa olsun bu tip projeler uygulandığı andan itibaren toplum olarak hepimizin menfaatine olan konulardır.

Ne diyelim, Düzce valiliğini, projede emeği geçen arkadaşları, projede görev alan Müftülük camiasını böylesine önemli bir konuda görev yaptıkları için tebrik ediyorum.  Hoşçakalın


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.