Valilere, Görev Yaptığı İllerde Hizmet Etmeleri İçin Fırsat Tanınmalıdır!

Düzce ilçesi, 09.12.1999 tarihinde il oldu! İlimize 15 yılda 9 vali atandı!

İlimiz valisi Ali Fidan 19.02.2015 tarihinde ilk defa vali olarak ilimize atandı. 09.03.2015 tarihinde de ilimizdeki görevine başladı. İlimize atanması tam bir yıl oldu. Görev süresi daha 1 yıl olmadı.

Bu aylar yine valilerin atama kararnamelerinin çıktığı veya çıkacağı aylar veya günlerdir!

Sayın valimizden Düzce halkı son derece memnundur. Yaptığım araştırmada, valilerimiz ilimizde ortalama 1.5 yıl görev yapmışlar! En fazla görev yapan vali 3 yıl, en az görev yapan ise 9 ay görev yapmış!

İlimize atanan valiler araştırıldığında her biri ayrı bir değerdir. Çeşitli yerlerde uzun süre idarecilik yapmışlar. Önemli olanın, Düzce olarak valilerimizden ne kadar istifade edebildiğimizdir. Devlet adamı kolay yetişmiyor çünkü!

İlimize atanan valilere, atandığı ilde hizmet edebilecekleri fırsat verilmelidir. Düzceli olarak, özveri ile çalışan valilerimize her yönden sahip çıkmak, hizmet etme konusunda yardımcı olmak, görev süresi konusunda da uzun süre kalmalarını sağlamak olmalıdır!

Başka illerde yaptığım araştırmada görev yapan valiler ya 2012, ya 2013 veya 2014 den beri görev yapmaktalar. İlimizde ise vali değişikliği özellikle son yıllarda çok kısa sürede olmaktadır! Efendim Düzce ilinden bir başka yere atanan vali daha iyi bir ile gidiyormuş. Benim ilimden daha iyi bir il mi var?

Valilerin, atandıkları illerde kısa sürede görevden alınıp başka illere atanması doğru değildir. Böyle bir durum hem giden vali, hem gelen vali, hem de ilimiz için hoş bir manzara görüntüsü vermez.

Vali herkesin valisidir. İlimize hangi vali gelirse gelsin, Düzce?yi tanıyabilmesi için en az üç veya beş ay geçer! Bu durum ilimiz için zaman kaybıdır! Hizmet bekleyen ilimizin buna tahammülü yoktur. İlimize hizmet gelmesini istiyorsak, ilimize atanan valilerin uzun süre kalmasını sağlamak olmalıdır! Buna benzer bir yazıyı 09.03.2015 tarihinde de yazmıştım. İnşallah böyle bir yazıyı tekrar yazmak durumunda kalmayız.

Hükümet, Devleti idare eder. Vali de, tüm kurumlarıyla beraber Devleti temsil eder. Hükümet, hizmetleri valilerle yapar. Vali, ilin en üst derecedeki mülki amiridir, önemli bir makamdır. Adil olmak zorundadır. Devlet, daimdir ve hepimize lazımdır!

Her devlet memuru gibi valiler de kanunlara göre hareket eder ve devletin kendilerine verdiği yetkileri kullanırlar! Unutulmamalıdır ki ilimize atanan valiler, giden valilerden Düzce?nin problemleri ile ilgili tüm bilgileri detaylı bir şekilde alırlar! Çünkü Devlette, devamlılık esastır!

Bir Anekdot!

?Devlette, 30 yılı aşkın bir zaman öğretmenlik ve uzun süre de idarecilik yaptım. Herkes gibi ben de görevimi kanun ve yönetmeliklere göre yaptım. Peki, problem yaşadım mı? Tabi ki yaşadım. Nasıl? Mesela; Öğretmen ve aynı zamanda okul müdürlüğü yaptığım yıllarda bir gün, öğrenci velilerinden bir tanesi okula geldi ve bana bir teklifte bulundu.

-Sayın hocam dedi, biliyorsun benim çocuk 3. sınıfa gidiyor. Ben çocuğumu bu yıl okula hiç göndermesem, bu çocuk seneye 4. sınıfa devam etse olmaz mı?

-Olur dedim. Teşekkür etti.

-Peki ben de sana bir şey söyleyebilir miyim dedim? Tabi dedi.

-Bak dedim sadece senin çocuğun değil, okulun tüm öğrencilerini bu yıl okula çağırmasak ve önümüzdeki yıl tüm öğrencilere bir sınıf atlatsak daha iyi olmaz mı, hem de haksızlık olmaz dedim. Velinin yüz ifadesi hemen değişti. Ne oldu dedim?

-Yaa hocam dedi, size bir şey söyledik, siz de bana olmayacak bir şey söylediniz!

-Öylemi oldu şimdi dedim? Peki dedim senin teklifin olacak şey mi? Diğer öğrencilerin suçu ne? Bir kişinin okula devam etmeden sınıf atlaması ile, bütün okul öğrencilerinin sınıf atlaması arasında ne fark var? Öğrencimizin velisi bana darıldı gitti!? Aynı okulda uzun süre daha görevime devam etmiştim. Öyle ya, olacak iş vaar, olmayacak iş var!

Hoşça kalın 

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.