İmam Hatip Camiinin Şadırvanı Çok Kötü Görünüyor!

Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi binasının yeni yapılmakta olan inşaatı bu günlerde bitmek üzere!

İmam hatip camiinin doğusundan Osman Kuyumcu İmam Hatip Lisesi yoluna girdiğinizde sol tarafa şööyle bir bakın. Cami şadırvanının görüntüsü ve tuvaleti oraya yakışıyor mu? Hem görüntü kirliliği oluşturuyor, hem İmam Hatip Lisesinin görüntüsünü kesiyor, hem de tam şehrin girişinde çirkin bir görüntü oluşturuyor.

Ne yapmak lazım? O yapı yıkılıp ya başka bir tarafa yapılmalı veya aynı yere yer altına alınmalı. Bu işi Düzce Belediyesi mi yapar, Müftülük mü yapar, cami derneği varsa o mu yapar bilemem. Ama o yapı oradan kaldırılmalı. O yapı oraya yakışmıyor!

Engelliler Camilere Girebiliyor mu?

Engelli vatandaşların camilere girip namaz kılma hakkı yok mu? Var tabi diyebilirsiniz. İyi de engelli vatandaş dört tekerli akülü arabasına binmiş, caminin kapısına gelmiş, camilerde engelli rampaları yok. Engelli vatandaş camiye nasıl girecek? En azından bir cuma namazı kılma hakkı yok mu?

Yıllar evvel Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü inşaatı yapılırken, zamanın valisi inşaatı inceledi ve dedi ki; Arkadaşlar, burada bir eksiğimiz var. Nedir sayın valim diye sordum kendilerine? Dedi ki Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne işi için gelen engelli vatandaş bu merdivenleri nasıl çıkacak?

Buraya derhal engelli vatandaşların girebileceği bir rampa yapılacak dedi ve derhal yapıldı. Engelli tuvaletini sormaya gerek yok tabi o da yapıldı!

Engellilere İllerarası Yolcu Taşımacılığında Ücretsiz Hizmet Verilemez mi?

Engelli vatandaşlara, iller arası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şirketleri tarafından indirimli bilet verilemez mi?

Hız Kesiciler Ya Kaldırılmalı, Ya da Mutlaka Boyanmalı!

09.03.2016 tarihinde saat 18.30 da Arapçiftliği mahallesine gitmek üzere Hamidiye, Memur-Sen, Körpeşler, Sarayyeri, mahallelerine sefer yapan Düzce Belediyesine ait Halk Otobüsüne bindim. Otobüs Hamidiye Kız Kur?an Kursuna gelmeden bir önceki hız kesiciyi fark edemeyip son anda fark edince aniden frene basmak zorunda kaldı. Tabi o sırada içerideki yolculardan boşta bulunanlar çok büyük sıkıntı çekti. Kafası, kolu, bacağı, dizi bir yerlere çarpanlar oldu. Hatta bir yolcunun diz kapağı çok kötü bir şekilde ön koltuğa çarptı, ihtimaldir ki zedelendi ve bayan yolcu çok acı çekti.

Yolculardan bir tanesi şoför arkadaşa gitti bir şeyler söyledi. Şoför arkadaş da birkaç sefer özür diledi. Ama özür dilemesine rağmen dizi ön koltuğa çarparak zedelenen bayan yolcunun acısı dinmedi!

Bu tür arızalara veya kazalara neden olmamak için Hız kesicilerin kaldırılması mı, boyanması mı, yoksa şoförlerin mi daha dikkatli olması gerekli? Hoşçakalın.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.