Çekirge Bir Zıplar, İki Zıplar, Sonunda?!

Toplumda duyar veya görürüz ya, bazı insanlar vardır ya, hani her devirde işleri rast gider ya! Allah Allaah der insan bazen. Nasıl oluyor da bu insanların şansları her devirde yaver gidiyor? Bu işte bir yanlışlık var, yazı da gelse, tura da gelse kazanan veya kazandığını zannedenler hep onlar oluyor!

Bir grup insan vardır ki; Konuştuğu zaman suya sabuna dokunmazlar. Konuştuklarından da hiç kimse bir şey anlamaz. Herkese şirin görünmeye çalışırlar. Herkese gülücük dağıtırlar. Daldan dala atlarlar. Samimi olmadıkları her hallerinden bellidir. Zaman zaman mevzuatı bile hiçe sayarlar. Her tarafa kendi adamlarını yerleştirmeye çalışırlar. Kendi çıkarları için ve acımasızca insanları her türlü zora sokarlar. Çok korkak oldukları halde adeta çevrelerine de korku salarlar. Kendilerini uyanık, başkalarını saf zannederler!

Birileri dünya Müslümanlarının kökünü kazımak için mücadele ederken, birileri inadına Türkiye?yi dünya devleti yapmak ve yıkılan medeniyetimizi tekrar ayağa kaldırmak için canını dişine takmış mücadele verirken, birileri de sadece kendi dünyalarını kurma sevdasına kapılmış olabilirler. Ama gün gelir herkesin foyası tek tek çıkar ortaya!

Yanlış yapanlar yanlış yaptıklarını, arkalarında bıraktıkları izlerle hem kendilerini, hem de yakınlarını zora sokabileceklerini tahmin etmezler mi? Bilmezler mi ki çekirge bir zıplar, iki zıplar, sonunda yakayı ele verir. Asıl olan da yakayı ele verdikten sonra toplum karşısında düşülen durumdur!

Devran hep böyle devam etmez. 15 Temmuz 2016 tarihinde ?Türkiye?ye karşı yapılan askeri darbe girişimi? uzaktan yakına çok şeyleri ortaya çıkardı. İhtimaldir ki daha da çıkaracak! Uçarken düşeceğini hiç hesaba katmayanlar, sevdiklerine ihanet etmenin bedelinin ne olduğunu anlayamayanlar, daldan dala konarken en güzel dalı kırmış ve kendilerini yerde bulmuş olabilirler.

Herşeyin birbirine karıştığı bu günlerde sorumluluk makamında olanların Allah yardımcıları olsun. Allah yanlış yolda olanlara akıl fikir versin. Hidayet nasip etsin. Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun!

Güzel Sözler!

?Bir kelimeyi aklınızdan hiç çıkarmayın: Devlet. Devletin ne kadar önemli olduğunu hepimiz idrak etmeliyiz. Devletsiz bir millet boşluğa düşer, rüzgarda savrulup gider.? (Alia İzzetbegoviç)

"Hayat, inanan ve salih ameller işleyenler dışında, hiç kimsenin kazanamadığı bir oyundur." (Alia İzzetbegoviç)

?Anladım ki insanlar: Susanı korkak, görmezden geleni aptal,  affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar? Oysa ki; biz istediğimiz kadar hayatımızdalar. Göz yumduğumuz kadar dürüstler ve sustuğumuz kadar insanlar?!? (Şems-i Tebrizi)

?Birini ne kadar çok aşağılar yahut dışlarsan, onun durumuna düşme ihtimalin o kadar fazladır. Kainatın matematiğidir. Bir koyar bir alırsın. Kişi, bilmeden kendi hesabını dürer diyor dost. Kendini ayrıcalıklı sayma. Konumuna ya da mevkiine, ismine veya şöhretine güvenme. Şu hayatta zahiri kisvelerin tümü sabun köpüğünden ibarettir.? (Şems-i Tebrizi)

?Ey İnsan! Kafdağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma, her şeyin bir hesabı var. Üzdüğün kadar üzülürsün.? (Mevlana)

?Haksızlık önünde eğilmeyiniz. Çünkü haksızlıkla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.? (Hz. Ali)

?Zenginliğini kaybeden, çok sey kaybeder. Dostunu kaybeden, daha çok şey kaybeder.  Cesaretini kaybeden ise,  her şeyini kaybeder.? (Cervantes)

?İkiyüzlülük, çift taraflı kesen bir kılıca benzer; bir tarafı aldattığı insanı keserken, diğer tarafı da sahibini keser?? (Cervantes) Hoşça kalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.