Hastanelerde Muayene!

Allah kimseyi hasta etmesin. Allah kimseyi hastanelere düşürmesin ama hastaneleri de, hekimleri de sağlık personelini de başımızdan eksik etmesin.

Hasta olduğumuzda ilk gideceğimiz yer ya sağlık ocağı, ya devlet hastanesi, ya da tıp fakültesidir.

Hastane binamız yapıldı. Yeni yapılan hastane binasına taşındık. Poliklinikler, ameliyathane ve acil servisimiz de faaliyete geçti. Her şey dört dörtlük mü? Hayır. Olmayacak da. Ama hedef her zaman dört dörtlük olmalıdır!

Hastane binalarında cihazlar eksik olabilir. Zamanla alınır tedarik edilir. Efendim temizlikte sıkıntı olabilir. Gereken temizlik personeli alınır zamanla o da düzeltilebilir.

Ama doktorumuz var ve doktorlarımız poliklinik yaparlarken hastaları üç kişi, beş kişi içeriye alır ve muayeneyi bu şekilde yaparlarsa bunun nesini düzelteceğiz?

İçeriye alınan hastalara sırasıyla anlatın bakalım dertlerinizi diye sorulursa ve doktor yanındaki personeline şu hastaya şu ilacı yaz, bu hastaya da bunu yaz derken, öbür taraftan da hastalardan bir tanesi ama doktor bey benim şöyle de bir derdim var dediğini bir düşünün. Doktor bir taraftan yanındaki personele ilaç ismi söyleyecek reçete yazdıracak, bir taraftan da hastanın derdini dinleyecek! Böyle bir muayene şekli var mı? Hasta, yapılan bu muayeneden memnun olur mu? Yapılan muayene sağlıklı olur mu? Böyle bir muayeneden hasta şifa bulur mu?

Bir hastanede, hastalarını bu şekilde muayene eden doktor sayısı, bir kişi bile olsa, canla başla görev yapan tüm hekim ve hastane çalışanlarının adını kötüye çıkarmaz mı? Buna hiç kimsenin hakkı olmaması gerekir. Ama efendim hasta sayısı çok ve doktor sayısı az ise durum ne olacak? Doktora fazla mesai ücreti ödersiniz olur biter. 

Poliklinik yapılan odaya birden fazla hasta alınır mı? Hasta, derdini bir başkasının yanında anlatabilir mi? Ya hastanın özel bir durumu varsa? Hasta, doktorun yanında kendisine yardımcı olan personelin yanında bile derdini anlatamazken, birbirini tanımayan veya tanıdığı bir başkasının yanında derdini nasıl anlatsın ki?!

Hastalar röntgen ve ultrason çekimlerinde bile kadın hastaya kadın, erkek hastaya erkek görevli olmasını isterken, ülkemizin sağlık alanında kat ettiği mesafeyi, halkın gözünde yanlış anlaşılmaya sebep olacak şekilde davranmaya kimsenin hakkı olmamalı!

İlimiz hastanelerinde yukarıda anlatılan şekilde hareket eden hekim veya hekimler varmıdır bilmiyorum. Ben yoktur diye biliyorum! Hoşçakalın.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.