Ezan sesinden önce ve sonra dıdı dıdı dı dıdıt sesi!

Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Günde 5 vakit camilerde ezan okunuyor. Belli bir zamana kadar günde 5 sefer dinlediğimiz ezanı her caminin İmam-Hatibi veya Müezzini okurdu. Daha sonra alınan bir kararla ezanlar merkezi sistemle okunmaya başladı. Önceleri buna kızdık, eleştirdik vb. Daha sonradan da bu işe alıştık. İyi de oldu. Güzel sesli hocalar ezan okumaya başladı. Çok değişik ve makamlarda ezan dinlemeye başladık.

Yine daha sonradan alınan karar gereği merkezi sistem işi biraz gevşetildi. İsteyen cami imamı kendisi ezan okuyabilir denildi. Bu durumdan sonra bazı camilerin İmam Hatipleri veya müezzinler ezanı kendileri okumaya başladı.

Fakaat ezandan önce ve sonra hoparlörden çıkan o dıdı dıdı dı dıdıt sesi var ya ona hiç alışamadık! O ses çıkar çıkmaz, müslümanın ağzından ve ezan başlamadan hemen Aziz Allah (CC) demeye başladık.

Sordum soruşturdum mesela bu dıdı dıdı dı dıdıt sesi Ankara, İstanbul, Bursa vb. şehirlerde yok. Bu uygulama sadece Düzce?de mi böyle?

Bu sesi vatandaş duymak zorunda mı? Bu sesi teknik olarak kaldırmak mümkün değil mi? Bu ses olmadan ezan okunmuyor mu? Başka illerde oluyor da Düzce?de neden olmasın? Çok mu masraflı olur, sistemin tümden mi değişmesi gerekir? Teknoloji bu kadar ilerlemişken ufak bir operasyonla bu sesi yok etmek mümkün olamaz mı? Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.