CAMİLER-OKUL İSİMLERİ-İMARA AÇILACAK YERLER

Camiler ve bahçeleri kültür merkezi olamaz mı?

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde bazı camiler kültür ve turizm bakanlığı tarafından bakım ve onarımı yapılmaktadır. Camilerin her biri aynı zamanda turizme açık olan yerler değil midir? Belki hergün yanında ve içinde olduğumuz için bize pek cazip gelmeyebilir ama her geçen yıl camilerimiz eskidikçe her biri birer tarihi eser niteliğini taşıyor. Bizim kültürümüzü yıllar sonrada da olsa gelecek kuşaklara birer kültür mirası olarak aktarıyor. Öyleyse bu binaları bugünden tarihi eser olarak kabul edelim ve gereğini yapalım.

Geçtiğimiz günlerde İl Kültür ve Turizm Müdürü ile karşılaşmıştık. Sohbet esnasında Camiler ve bahçelerinin birer kültür merkezi haline dönüştürülebileceğini, camilerin ve bahçelerinin daha tertipli, düzenli, al benisi olan yerler haline getirilebileceğini söylemişti. Bu şekilde de devletten yardım alınabileceğini dile getirmişti!

Düzce adıyla anılan sadece iki okul var!

İlimizde çok sayıda okul var. Düzce adıyla anılan ise sadece iki okul var. Bir tanesi ?Düzce Anaokulu?dur.? Adresi: Nusrettin Mah. İstiklal Caddesi, Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu bahçesi. Diğeri ise ?Düzce Özel Eğitim Anaokuludur.?Adresi: Aziziye Mahallesi, 893. Sk. No:62, Avni Akyol İlkokulu ve Ortaokulu bahçesi.

Bu iki okulun dışında, içinde Düzce kelimesinin de geçtiği okullar var tabi. Mesela;

?Düzce Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Düzce Turgut Özal Anadolu lisesi, Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi I. Kademe, Düzce Üniversitesi Uygulama Anaokulu? gibi.

İmara açılacak olan yerler önceden bilinir mi?

Belediye sınırları içindeki bazı bölgeler zaman zaman imara açılıyor. İmara açılacak olan bu yerler yer sahipleri tarafından önceden bilgilendiriliyor mu? Yoksa onların da haberi olmaksızın alınan bir karar gereği mi arazileri imara açılıyor?

İmara açılacak olan yerler çok daha önceden, yer sahiplerinin bile haberi olmadan bir başkaları tarafından nasıl tahmin edilir veya dillendirilir? Ben ihtimal vermem ama zaman zaman bu şekilde haberler fısıltı şeklinde insanlar tarafından dillendiriliyor!

Hoşçakalın. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.