MEHMET MALAKÇIOĞLU VE AŞI

Kim bu arkadaş? Fen Bilgisi öğretmeni! Nerede görev yapıyor? Mustafa Kemal Ortaokulunda. Eee nereden çıktı şimdi bu aşı işi?

Öğretmen arkadaşımız mesleğinin dışında, branşına da uygun olarak aşı işine merak salmış. Yıllardan beri ağaçlara aşı yapıyor. Kendisiyle de uzun zamandır tanışıklığım var.

-Hocam dedim bu işi kaç yıldan beri yapıyorsunuz? Yaklaşık 13 yıldan bu yana bu işi yapıyorum dedi.

-Bugüne kadar kaç meyve ağacı veya fidanına aşı yaptınız diye sordum? 13 bini geçmiştir herhalde dedi!

-Hocam dedim bu işi okul bahçeleri için hiç düşündünüz mü? Ben dedi kendi okulumun bahçesinde böyle bir çalışma yapıyorum zaten. 250 ortaklı fidan diktim dedi!

-Tüm okul bahçeleri için böyle bir şey yapılamaz mı diye sordum kendisine? Neden olmasın ki? Ben zaten yapıyorum, her zaman hareket halindeyim dedi. Bu iş bir proje dahilinde olmalı! Okul bahçelerine ağaç ve aşı işi tüm okul bahçeleri için düşünülmeli. Okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler bu işe ortak edilmeli dedi.

-Bu işin sonunda ne olur, insanlar ne kazanır bu işten diye sordum? Dostluğu geliştirir. İnsanlarda ağaç sevgisi gelişir. Gerektiğinde ağaçlara aşı yapmayı, ağaç ve meyve çeşitlerini, ağaçları budamayı, verimli meyveciliği öğrenir. Yeşilliği, unutulmaya yüz tutmuş aşıcılığı öğrenir. Öyle bir şey öğrenir ki en erken meyve veren ağaçtan, en geç meyve veren ağaca kadar her çeşidi öğrenir ve imkanı varsa yılın her ayında meyveden istifade eder. Her şey bir tarafa da dikilen ağaçlardan kurtların, kuşların istifade edeceğini, bilinçli ve disiplinli yaşamayı öğrenir. Bunun faydası anlatılamayacak kadar çoktur dedi!

Mehmet MALAKCIOĞLU öğretmen arkadaşımı başkalarına da sordum aldığım cevap;

Düzce?de kimin bahçesinde hangi tür ağaç var bilir! Kimseye sormadan aşı yapılması gereken ağaçlara aşı yapar! Yani Mehmet öğretmene görev vermeye gerek yok ki! O zaten ne yapacağını biliyor ve yapıyor cevabını aldım.

İyi ama bu iş planlı, projeli yapılsa daha iyi olmaz mı? Mesela; Yapılacak bir proje dahilinde kendisinden istifade dilemez mi? Kim yapmalı bu işi? Milli Eğitim Müdürlüğü mü, Belediye mi, Valilik mi? Böyle bir proje yapılırsa çok faydalı olacağına inanıyorum. Bu iş gerçekleşirse belki Türkiye, belki de Dünya?ya bile örnek oluruz! Örnek alınması gereken bir davranış değil mi? Denemeye değmez mi? İçinde bulunduğumuz öğretim yılında İnşaallah bu konuda sürprizlerle karşılarız diye ümit ediyorum. Ne dersiniz?

Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.