2017 Yılından Akılda Kalanlar! (1)

*Avni Akyol Şehir Parkındaki tarihi taşların üzerine iliştirilen tabelalar için çok sayıda yazı yazmıştım. Nihayet konu ile ilgili yapılan çalışma sonucu taşların üzerindeki yazıların Türkçesi 10 Şubat 2016 tarihinde halkın görüşüne sunuldu, tabelalar takıldı. İlk yazdığım yazı ile tabelaların takıldığı tarih arasında tam 3 yıl, 9 ay, 11 gün geçmişti! Geç de olsa bu tabelalar konuldu!

***

*Düzce Belediyesi geç de olsa yeni bir şehirlerarası otobüs terminali yaptı. Çok da iyi oldu. Çünkü orası bir merkez oldu. Terminal denilince artık bütün ilçe ve köylere ulaşım yapan araçlar bu terminal binasını kullanıyor.

Birçok hattın halk otobüsleri yeni terminalden kalkmaya başladı. Bu uygulama şehirlerarası yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar ve il dışından gelen vatandaşlar için büyük bir hizmet. Uygulamanın bu şekilde olması için yazılar yazmıştım. Yazılar nihayet adrese ulaşmış. Bu kararı alanları tebrik ediyorum.

***

*Geçtiğimiz günlerde Düzce Valiliğine bir işim dolayısıyla gitmiştim. İşim uzun sürdü. Malum, günler de kısa. Namaz vakti geçiyordu. İkindi namazı için lavaboda abdest almam gerekti. Arkadaşlardan birisi uyardı ve dedi ki, abdest alacaksanız lavaboda değil de şurada alabilirsiniz. Şurada dediği yere girdim doğrusu gözlerime inanamadım. Aynen TBMM?deki abdest alma yerleri gibi çok güzel hazırlanmış. Yazdığım yazılar boşuna değilmiş! İlgilenenlere teşekkür ediyorum.

***

*İlçelerimiz, köylerimiz de dahil olmak üzere ilimizde toplam kaç kişinin engelli olduğu biliniyor mu?  Bu güne kadar böyle bir çalışma yapılmış mı? Sordum, soruşturdum maalesef yapılmamış!

***

?Olimpiyat kavşağından Nezihi Tütüncüoğlu Bulvarına girdiniz. Az ileride sağ tarafta Düzce Anadolu Lisesinin bulunduğu sokağa da girdiniz. Yeni yapılan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil girişini geçtiniz az ileriden sola dönerken sağ tarafta bir elektrik trafosu var. Bu Trafo Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğündeki resim öğretmenleri veya güzel sanatlar lisesi resim öğretmen veya öğrencileri tarafından yağlı boya ile boyansa daha güzel olmaz mı?? diye yazmıştım!

***

?Diş Hastanesinin batı tarafı yağmur yağdığında çok fazla göllenme oluyor. Oraya yağmur suyu gideri yapılsa ve bir ızgara konulsa da suyun akışı yağmur suyu kanalizasyon giderine bağlansa ve de insanların üzerine su sıçramasa daha iyi olmaz mı? Bu noksanları Belediye Başkanı mı görecek? Diye yazmıştım.

***

*?Şıralık mahallesinde bulunan Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok güzel bir yerde yapılmış. Asar deresinin kenarından adeta kordon boyu gibi çok güzel bir yol yapılmış. Yol güzel ama yolun ne sağında, ne de solunda yayalar için yapılmış bir kaldırım yok. Belediye bu eksiği en kısa zamanda tamamlamalıdır.? Diye yazmıştım!

***

*?Yeşil Düzce Engelliler okulunun kuzey tarafındaki yol; Şıralık Vatan İlkokulu, Cumhuriyet Lisesi, Yeşil Düzce Engelliler Okulu, Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, İmam Hatip Lisesi Kız öğrenci yurdu hepsi bir arada bir kompleks oluşturmuş. Asar deresi ile okulların arasındaki yol en kısa zamanda yapılırsa iyi olur. Çünkü o boşluk servis araçları için çok gerekli? diye yazmıştım.

***

*Kuzey Çevre Bağlantı Yolundan D-655 karayoluna çıkış ve Küçük Melen Köprüsünün iki tarafına da köprü yapılacaktı! Köprüler yapılmaya başlandı. İnşallah içinde bulunduğumuz 2018 yılı içinde biter.

***

*Bugüne kadar çeşitli okullarda öğretmen olarak görev yapan ve kalan vakitlerinde de kitap yazan İlhan Akın bundan sonra kitaplarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında yazarak hem eğitime, hem de kültür faaliyetlerine katkıda bulunacak. İlhan Akın artık 2016 yılının Aralık ayından itibaren Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevlendirildi.

***

*Düzce Valisi Zülkif Dağlı, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? nedeni ile Düzce ve Akçakoca?da görev yapan, tüm çalışan gazeteci arkadaşları 10 Ocak Salı günü saat 09.30?da ?Turan Otel?de? düzenlenen kahvaltıda bir araya gelmelerini sağladı. Hoşçakalın.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.