Belediye ?Kültür Merkezi? okul faaliyetlerinden salon ücreti mi alıyor?

Düzce Belediyesi ?Kültür İşleri Müdürü? Seçil Acar ile 19.06.2017 tarihinde bir röportaj gerçekleştirmiştim.

Düzce Belediyesi eski başkanımız Sayın Mehmet KELEŞ dünyanın en kutsal mesleğini icra eden değerli öğretmenlerimize ithaf ettiği ?Kültür Merkezi??nin açılışı, 24 Kasım 2016 tarihinde İstanbul Devlet Tiyatrosu?nun sahneye koyduğu ve izleyici tarafından çok beğenilen ?Osman Gazi? adlı oyunu ile açılmıştı.

Yapılan röportajda Düzce Belediyesi ?Kültür İşleri Müdürlüğünün? yeni adresinin Şıralık Mahallesi, Eski Bolu Caddesi,  No:248 adresinde olduğunu, telefon numaraları olarak da: 0380 523 43 22 ? 0380 523 93 33 olduğunu belirtmiştim.

Düzce Belediyesi ?Kültür İşleri Müdürü? çalışma şartlarının; Düzce?nin Sosyal ve Kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile deyim yerinde ise 7/24 hizmet vermekte olduğunu belirtmişti. Çünkü Belediye hizmetlerinin kusursuz yürütülmesi ve diğer kurumların da ihtiyaçlarının karşılanması adına her türlü özveride bulunarak canla başla günün her saatinde görevlerini yerine getirmekte olduğunun cevabını yine o röportajda almıştım.

Düzce Belediyesi ?Kültür İşleri Müdürlüğü? verdiği salon hizmetlerinden herhangi bir ücret talep ediyor mu? Salon talebinde işleyen süreçten bahseder misiniz diye bir soru sormuştum?

Yine aldığım cevap; Yıl boyunca özel ya da resmi ayrımı yapılmaksızın tüm okullar ve resmi kurumlar dilekçe ile başvurarak salonları ücretsiz olarak kullanmışlardır.

Ayrıca Düzce Belediye Meclisi tarafından belirlenmiş bir ücret tarifesi bulunmaktadır. STK?lar, organizasyon firmaları ya da organizatörler Düzce Belediye Başkanlığı?na yazdıkları bir dilekçe ile salon tahsisi talebinde bulunabiliyorlar. Daha sonra meclisin belirlediği tarifedeki ücreti Düzce Belediyesi veznesine yatırarak salon kendilerine tahsis edilmiş oluyor şeklinde cevap almıştım.

Diyelim ki herhangi bir dernek veya vakıf bir konferansçı getirdi. Belirlenen bir konuda Düzce halkına bir konferans verecek. Konferans için 2 saatliğine salonunuzu sizden isteyecek. O dernek veya vakıf Belediye Kültür Müdürlüğüne kaç lira ödeyecek? Diye sormuştum.

Bu soruya da; Hafta içi günlerdeki salon kiralama ücretleri farklı, hafta sonu salon kiralama ücretleri farklıdır. Hafta içi yapılacak etkinlikler için ödenecek ücret daha azdır şeklinde cevap almıştım.

Düzce belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün son günlerde ?Kültür Merkezi?? salonunda sosyal faaliyet yapmak isteyen okullardan salon kirası istediğini duydum. Bu doğru mu? 

Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.