Düzce?de modern çeşmeler-Gölormanı ortaokulu!

Düzce şehir merkezinde modern çeşmeler!

26.11.2012 tarihinde ?Nasıl bir belediye başkanı? Başlığı altında yazdığım yazıda şehrin muhtelif yerlerine sebiller (Su içilebilecek modern çeşmeler) yapılması?

25.02.2013 tarihinde ?Düzce belediyesi şehrin muhtelif yerlerine çeşme (Sebil) yapamaz mı?? başlığı altında yazılar yazmıştım.

Düzce belediyesi nihayet bu işi de yaptı. Düzce belediye binası önüne, İstanbul caddesine cephe, Başaran Kırtasiyenin tam karşısında halkın istifade edebileceği modern bir çeşme (sebil) yapıldı. İlerleyen günlerde ve en yakın zamanda Düzce Merkez Büyük Camii, Anıt Park Meydanı ve 15 Temmuz Şehitler Parkına da yapılacağı bilgisini aldım.

Yapılan çeşme Düzce halkı ve ilimize misafir olarak gelenler için çok hayırlı bir hizmet olmuştur. Halk tarafından çok ilgi görüyor. Kısa sürede aldığım tepki çok olumlu. Halk bu hizmeti yapanlara dua ediyor. Düzce belediye başkanı Sayın Dursun Ay?a ve ekibine yaptığı ve yapmayı planladığı bu hayırlı hizmet nedeniyle teşekkür ederim.

Gölormanı köyü ortaokul bahçesi!

Öğrenciler eskisi gibi okullara yayan gidip gelmiyor. Veya yaya gidip gelen öğrenci sayısı yok denilecek kadar azaldı. Öğrencileri okullara ya özel araçla anne ve babalar götürüyor veya servis araçlarıyla gidip geliyorlar. 

Çocuklara evde anne babalar, okullarda öğretmenler temiz olmalarını öğütlüyor. Bunun için çok titiz davranıyorlar ama bazı okullarımızın bahçesi yağmur yağdığı zaman ya gölleniyor, ya da çamur oluyor.

Okul bahçelerinin birçoğunun bahçesi zaten ya asfalt, ya da beton dökülmüş durumda. Bahçesi bozuk olan, gözden kaçan bazı okulların durumunu ise zaman zaman bu köşede dile getiriyorum. Bu okullardan bir tanesi de Gölormanı köyü ortaokulu. Binanın kendisi prefabrik, bahçesi de yağmur yağdığı zaman çamur oluyor!

Edindiğim bilgilere göre Gölormanı köyü ilkokulunun öğrenci sayısı 128, ortaokul öğrenci sayısı ise 92. Binası neden hala prefabrik, bahçesi neden hala asfalt veya beton değil? Düzce?de çok sayıda okul yapan, bahçe düzenlemesi yapan devlet bu okulu veya bahçesini de yaptırabilir. Yapılmadığına göre belli ki bir problem var!

Problemin ne olduğunu ben bilemem, ama o okulun ya yenisi yapılsın veya bir başka çare bulunsun ve o okul öğrencileri bir an önce o tozdan çamurdan kurtarılsın. Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.