İşadamları ve üniversite cami inşaatı!

Düzce?deki işadamları, inşaatı devam eden Düzce Üniversitesi Cami inşaatı için 08.08.2018 Çarşamba günü Düzce Üniversitesi toplantı salonunda bir araya geldiler. Toplantının ev sahipliğini Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar yaptı.

Edindiğim bilgilere göre, yapılmakta olan bu cami için ilimizden yaklaşık 150 adet firma Düzce Üniversitesinin konferans salonuna davet edildi, ancak bu toplantıya yaklaşık 50 firma katılabildi. Katılamayanların ise mutlaka bir mazeretleri vardır. Olabilir.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, yapımı süren Üniversite Cami inşaatı hakkında bilgiler paylaştı. Çakar, kadirşinaslığı ve hayırseverliği için katılımcılara teşekkür ettiği konuşmasında;

?33 bin öğrencisi ve 14 Fakültesi olan Düzce Üniversitesi'nin, son iki yılda öğrenci sayısını yüzde 35, personel sayısını ise yüzde 15 arttırdığını, ilerleyen yıllarda 40 bin öğrenci sayısına ulaşacaklarını? dile getirdi. Hızla büyüyen Düzce Üniversitesi için cami ihtiyacının ortaya çıktığını söyleyen Çakar, ?3 bin metrekare oturum alanına sahip, 3 bin 500 kişi kapasiteli, 1482 metrekarelik iki katlı namazgah alanını içeren, 170 metre kare çok amaçlı salonu, 100 metrekare kütüphanesi ve 650 metrekare külliyesi ile Düzce Üniversite Camiinin bu ihtiyacı gidereceğine? işaret etti. ?Düzce Üniversitesi'nin doğu yakasındaki en yüksek tepesine Türk bayrağını diktiklerini, batı yakasının en yüksek rakımlı tepesine ise cami? yaptıklarını ifade eden Çakar, ?böylelikle anlamlı ve önemli bir mesaj verdiklerini? de sözlerine ekledi.

?Şu an itibariyle Üniversite Camii konusunda gelmek istedikleri noktanın biraz gerisinde oldukları? tespitinde bulunan Rektör Çakar, ?yapılacak desteklerle ve el birliğiyle cami inşaatının tamamlanacağını? dillendirdi. Çakar, çalışmalara liderlik eden ?Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dursun Ay ve hayırsever iş adamlarına? teşekkür ederek Üniversite camisinin bugüne kadarki yapılış hikayesini çok güzel bir sunum ile katılımcılara anlattı.

Daha sonra Müsiad Başkanı Vefa Pehlivan ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin de çok güzel birer konuşma yaptılar. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin yaptığı konuşmada;

?Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ve Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'la uyumlu bir şekilde çok güzel işlere imza attıklarını ifade ederek Üniversite Camii için kendilerine düşen desteği vermeye hazır olduklarının? altını çizdi.

Daha sonra Düzce İl Müftülüğü Müftü Yardımcısı Ünal Baş, İl Müftüsü Hüseyin Can, İlahiyat fakültesi Dekanı İsmail Karagöz, Belediye Başkanı Dursun Ay, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz da birer konuşma yaptılar.

Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz yaptığı konuşmada; ?Düzce halkının cenazelere önem veren bir halk olduğunu dile getirerek, daha geniş kapasiteli cami ihtiyaçlarının giderilmesi ve Üniversite Camisinin tamamlanması? konusuna vurgu yaptı.

Son konuşmayı ilimiz valisi Dr. Zülkif Dağlı yaptı. Dağlı yaptığı konuşmada; ?İki yıldır görev yaptığı Düzce'de tüm kesimlerle güzel bir aile olduklarını ifade etti. Hayır işlerinin önemine dikkat çeken Dr. Zülkif Dağlı, Üniversite Camisinin bir an önce bitirilmesi suretiyle ibadete açılması gerektiğini vurguladı. İş dünyası temsilcilerinin bu toplantıya katılımlarının çok önemli olduğunu belirten Dağlı, bu caminin tamamlanarak Düzce'nin önemli bir gururu ve eseri olacağını? sözlerine ekledi. Konunun tüm platformlarda duyurulması konusunda destek isteyen Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, duyarlılıkları için katılımcılara teşekkür etti.

Bu güne kadar Diyanet işleri başkanlığı bütçesinden gönderilen, ilimiz camilerinden toplanan ve diğer illerden gelen bağışlarla cami bugünkü halini aldı. Cami için bugüne kadar 5.8 milyon para harcanmış. Yaklaşık 7.5 milyon liraya daha ihtiyaç olduğu dile getirildi. Toplantıda dağıtılan broşürlerde cami inşaatına yardımda bulunmak isteyen hayırseverler için ?İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii ve Kültür Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği hesap numarasının, Vakıfbank Düzce Merkez Şubesi, TR 5000 0150 0158 0073 0276 9851? hesap numarası da verilmiş oldu.

Düzce İl Müftülüğü Müftü Yardımcısı ve ?Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii ve Kültür Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı? Ünal Baş bir sohbet esnasında; Vatandaşın biri cami inşaatı için hergün dernek hesabına 100 tl yatırdığını, eğer üç gün yatırmamışsa dördüncü gün mutlaka 400 tl yatırdığını söyledi!

Ben de buradan yola çıkarak bir fikir jimnastiği yaptım. Hali vakti yerinde olan bir işadamı dernek hesabına hergün 100 tl yatırdığında ayda 3 bin tl, yılda ise 36 bin tl yardım etmiş olur. Bu miktar 100 tl olmaz da 50 tl olur veya 150 tl olur, bu miktar her işadamının maddi durumuna göre değişir. 

İlimizde bu prensip ile hareket edebilecek çok sayıda iş adamı olduğuna inanıyorum. 250 kişi bu prensip ile hareket etmiş olsa bir yılda 9 milyon tl para birikmiş olur. Halen cami inşaatının bitimi için ise 7.5 milyon tl?ye ihtiyaç olduğu söyleniyor! Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.