TEM otoban bağlantı yolu hayırlı olsun!

Düzce TEM (Avrupa Transit Karayolu) Otoban bağlantı yolu 12.11.2018 pazartesi günü hizmete açıldı.

Yeni yapılan Otoban bağlantı yolu, ilimizin güneyinden geçen otobandan ilimize giriş yapmak isteyen araçlar içindir. Yani İstanbul veya Ankara istikametinden gelen araçlar isterlerse bu yolu kullanarak ilimize giriş yapabilecekler ve isterlerse yollarına D-100 karayolundan devam edebileceklerdir. Veya ilimizden Ankara veya İstanbul istikametine otoban karayolu ile gitmek isteyen araç sürücüleri Düzce gişelerinden çıkış yaparak istedikleri yerleşim yerine gidebileceklerdir. 

Beyköy istikametinden gelen araçlar, ihtiyaç durumuna göre şehirlerarası otobüs terminaline veya Selahattin Olcar köprüsünden sağ tarafa dönüş yaparak şehir merkezine veya D-100 karayoluna çıkış yapabilecektir.

Herşey güzel ama eleştirebileceğimiz konular da var. Eksik kalan yerleri söylemiyoruz çünkü onlar hızlı bir şekilde tamamlanıyor zaten. Ancak Terminalden şehir merkezine doğru hiç yayan geldiniz mi? Yaya kaldırımları bir tarafa doğru çok eğik. Yani yolda giderken adete topal gidiyorsunuz. Öğretmenevinin oradan yani eski Beyköy yolundan doğuya doğru giderken karşınıza çıkan otoban bağlantı yolunun hemen sağına döndüğünüzde beton elektrik direği biraz daha sağ tarafa yani içeriye alınmalı. Yine sağa döndüğünüzde yan yoldan otoban bağlantı yoluna (Sol tarafa) yaya geçişi için her iki tarafa da merdiven konulmuş. Hemen yan tarafına da engelli rampası yapılmış. Oraya yapılan engelli rampası ne işe yarar bilemem ama yapılan rampa hem dar, hem de çok dik. Bu yanlış olmuş. Oranın biraz daha eğimli ve engelli arabasının çıkabileceği genişlikte olması  gerekmez mi?

Öğretmenevinin oradan yani eski Beyköy yolundan doğuya doğru giderken yayalar için yapılan o geçit inşallah trafik kazalarına neden olmaz!

Otoban bağlantı yolu yapıldı ama Asar deresinin üzerinde bulunan köprülerin altı mutlaka temizlenmeli. Aksi halde şiddetli bir yağmur yağdığında Allah muhafaza etsin ama ne köprü kalır, ne de yol! Köprü altları bir an önce temizlenmeli.

Otaban bağlantı yolunun yanındaki yollar tek araçlık. Ben aynı gün şunu gördüm: Kamyonetin bir tanesi yan yolda durmuş ve arkadan gelen tır o aracın gitmesini bekliyor. Bir sürü araç da tır?ın arkasında kuyruk oluşturmuş korna çalıyorlar. Allah muhafaza yan yoldan giden araçların bir tanesinin arızalandığını düşünün. Trafiği anında duraksatıyor. Bekle ki kamyon gitsin de yol açılsın!

İlk gün olmasına rağmen Fiskobirlik kavşağında çok uzun kuyurukların oluştuğunu gördük. İnşaallah ilerleyen günlerde bu problemler ve eksik kalan yerler hızlı bir şekilde tamamlanır. Yeni açılan Tem otoyol bağlantı yolumuz hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Hizmeti geçenleri tebrik ederim.  Hoşçakalın


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.