24 Kasım Öğretmenler günü!

24 Kasım 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasım günü, ?Öğretmenler günü? olarak kutlanır. 24 Kasım, öğretmenlerimize hediye edilen ve her sene ülkemizde büyük bir sevinçle kutlanan gündür. Öğretmenlik mesleği en kutsal mesleklerdendir. 24 Kasım Öğretmenler günü sadece ülkemizde değil, pek çok dünya ülkesinde de kutlanan önemli bir gündür.

Öğretmen:

Medeniyetimizi inşa eden ve medeniyet algımızı nesilden nesile aktarandır.

Öğretmen; Hoş tutulmalı, saygı duyulmalı ve örselenmemelidir.

Öğretmen; öğretmenlerin de, Milli Eğitim Müdürlerinin de, Valilerin de, kısacası herkesin öğretmenidir.

?Öğretmenler, dünyanın her yanında, insan topluluğunun en fedakar, en değerli varlığıdır.?

Peki eğitim-öğretimin süresi ne kadardır? Anaokulundan, İlkokuldan başlayan bu süreç lise son sınıfa kadar devam eder. Bir öğrenci üniversiteye başladığında eğitimini tamamlamış demektir. Bundan sonrası öğretim süresidir. Nereye kadar? Yüksek lisans ve doktora çalışmalarını bitirene kadar. Resmi olanı da, anlaşılan da budur. Yoksa eğitim de, öğretim de insan ömrünün sonuna kadardır.

Öğretmenin sermayesi yetiştirdikleridir. Öğretmenlerin de moral ve motivasyona ihtiyacı vardır. Öğretmenler sadece 24 Kasımda değil, her zaman hatırlanmalı, onlara her daim saygı duyulmalıdır. Öğretmenlere gösterilen saygı, bugünün hatırına olan saygı olmamalıdır. Öğretmenlerin yılda bir gün, resmi anlamda da olsa hatırlanması her şeye rağmen yine de güzel bir şeydir!

Öğretmenin yetiştirdiği her fert bu memleketin her tarafında mutlaka bir yerlerdedir ve bir yerlerde söz sahibidir!

?Hatırlarsan hatırlanırsın, unutursan unutulursun, masal dersen masal durumuna düşersin.?

Bir gün Yahya Kemal?e Türkiye?nin nüfusu kaç diye soruyorlar? ?250 milyon? diyor. ?Hazret, her halde diliniz sürçtü 25 milyon diyecektiniz galiba.? ?Yok, yok? diyor, ?Dilim sürçmedi, biz ölülerimizle yaşayan bir milletiz.?

Öğretmenler eli öpülecek insanlardır. Toplumun yapı taşlarıdır.

Bugün, kemale ermiş, hasta veya halen yatmakta olan öğretmenlerimiz unutulmamalı ziyaret edilmelidir!

Halen hasta yatağında yatmakta olan emekli öğretmenlerimizden Sayın Cemal Demircan, yine Düzce Lisesi emekli öğretmenlerimizden Vasfi Uçar abimize, ismini bilemediğim ve hasta olan tüm öğretmen arkadaşlarımıza, büyüklerimize geçmiş olsun diyor, Allah?tan kendilerine acil şifalar diliyorum.

15 Ağustos 2018 tarihinde vefat eden emekli öğretmenlerimizden Sayın Mehmet Macit, 06 Kasım 2018 tarihinde vefat eden Uzunmustafa ilkokulu öğretmenlerimizden Nezih Ergül, 17 Kasım 2018 tarihinde vefat eden Düzce Kız Meslek Lisesi emekli öğretmenlerimizden Necla İbrahimoğlu, ismini bilemediğim ve ahirete irtihal etmiş olan tüm öğretmenlerimize Allah rahmet eylesin.

Yeni ve daha önceki yıllarda emekli olan tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve büyüklerimize Allah?tan sağlıklı ve sıhhatli ömürler dilerim. Tüm öğretmenlerin ?Öğretmenler Gününü? tebrik ederim.

Hoşçakalın.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.